Friday, December 5, 2025
Home » Αποδέχτηκαν τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Αποδέχτηκαν τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

0 comments

Αποδέχτηκαν την πρόταση του Προέδρου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις – «Ώστε να αρθούν, κατά το δυνατόν, αδικίες και στρεβλώσεις που θα προέκυπταν»

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ αποδέχτηκαν τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, αναφορικά με τις επιπρόσθετες μόνιμες οργανικές θέσεις.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν ότι αποδέχονται, υπό τις περιστάσεις, την εν λόγω πρόταση, ώστε να αρθούν, κατά το δυνατόν, «αδικίες και στρεβλώσεις που θα προέκυπταν από τη μη εφαρμογή της αρχικής συμφωνίας». Για τον σκοπό αυτό εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη σχετική πρόταση που κατέθεσε.

  • Συνάντηση εκπαιδευτικών οργανώσεων για την συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου

Παράλληλα καταθέτουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία δεν εφαρμόστηκε ως είχε συμφωνηθεί, προκαλώντας «αχρείαστη αναστάτωση και άγχος στους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς».

Καταληκτικά, οι οργανώσεις αναφέρουν ότι αναμένουν ότι η επίσημη πλευρά θα προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες ώστε το ποσοστό των έκτακτων εκπαιδευτικών να περιοριστεί και να παραμείνει στο 7%.

ΚΥΠΕ

Το άρθρο Αποδέχτηκαν τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More