Friday, June 13, 2025
Home » Στάρμερ: Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την απειλή που θέτει η Ρωσία

Στάρμερ: Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την απειλή που θέτει η Ρωσία

0 comments

Τι προβλέπει η αμυντική αναθεώρηση της Βρετανίας – Στο ύψος των 15 δισ. λιρών η αναβάθμιση της στρατηγικής άμυνας – Τι δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργόςγια την Ρωσία

«Η Βρετανία δεν μπορεί να αγνοήσει την απειλή που τίθεται από την Ρωσία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, εν όψει της δημοσίευσης της Αναθεώρησης της Στρατηγικής Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο την βελτίωση της ικανότητας διεξαγωγής ενός σύγχρονου πολέμου.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την απειλή που θέτει η Ρωσία. Έχουμε δει τι συνέβη στην Ουκρανία μόλις πριν από τρία χρόνια», δήλωσε ο Στάρμερ στο BBC, όταν ερωτήθηκε, αν η Βρετανία θα είναι υποχρεωμένη να στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν σε τυχόν ευρωπαϊκό πόλεμο στο μέλλον.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, και η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την Ρωσία, Φιόνα Χιλ, ηγήθηκαν της αναθεώρησης, που έχει ως στόχο την αντιστροφή της μείωσης της βρετανικής πολεμικής ικανότητας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού θα γίνουν 62 προτάσεις, οι οποίες αναμένεται ότι θα γίνουν δεκτές στο σύνολό τους από την βρετανική κυβέρνηση.

Η Βρετανία αναμένεται να επεκτείνει τον στόλο των πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων και θα προετοιμασθεί για να έχει την ικανότητα να πολεμήσει έναν σύγχρονο πόλεμο και να αποκρούσει την απειλή που προέρχεται από την Ρωσία.

Το σχέδιο Αναθεώρησης της Στρατηγικής Άμυνας θα καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας να περάσουν σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης και θα διατυπώσει λεπτομερώς τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα, περιλαμβανομένης της ρωσικής επίθεσης.

Η αμυντική αναθεώρηση περιλαμβάνει σχέδια για την κατασκευή τουλάχιστον έξι νέων εργοστασίων πυρομαχικών, για την παραγωγή άνω των 7.000 όπλων μακρού βεληνεκούς βρετανικής κατασκευής και νέων τεχνολογιών και κυβερνοσυστημάτων για τον καλύτερο συντονισμό και την βελτίωση των αμυντικών ικανοτήτων των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.

Επιπλέον αλλαγές περιλαμβάνουν την κατασκευή μέχρι 12 επιθετικών υποβρυχίων επόμενης γενιάς – τα οποία είναι πυρηνοκίνητα, αλλά φέρουν συμβατικά όπλα -για την αντικατάσταση του σημερινού στόλου από τα μέσα της δεκαετίας του 2030, διευκρινίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει χωριστό στόλο υποβρυχίων εξοπλισμένων με πυρηνικά όπλα.

Η κυβέρνηση, για πρώτη φορά, ανακοίνωσε ότι προϋπάρχει πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέας πυρηνικής κεφαλής που θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες.

Το κόστος ανέρχεται σε 15 δισεκατομμύρια λίρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτό το άρθρο αναδημοσιεύεται από το : Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00