Wednesday, July 17, 2024
Home » Πώς χτύπησαν οι Χούθι το ελληνόκτητο πλοίο Tutor – Στη δημοσιότητα βίντεο 

Πώς χτύπησαν οι Χούθι το ελληνόκτητο πλοίο Tutor – Στη δημοσιότητα βίντεο 

0 comment

Πώς χτύπησαν οι Χούθι το ελληνόκτητο πλοίο Tutor – Στη δημοσιότητα βίντεο

Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ, o Γιαχία Σαρί(α), ταξίαρχος και εκπρόσωπος Τύπου του στρατού της Υεμένης που ελέγχεται από την Ανσάρ Αλλάχ (Χούθι), ανάρτησε βίντεο το οποίο δείχνει την στοχοποίηση και τηνεπίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο ΤUTOR.

Στο μήνυμά του έγραψε«Σκηνές με το πλοίο TUTOR να στοχοποιείται και να βυθίζεται από δύο βάρκες στην Ερυθρά Θάλασσα. Και αυτό που έρχεται είναι μεγαλύτερο… Και έχουμε περισσότερα…»

Προλογίζουν το βίντεο ως «Σκηνές από την επίθεση στο πλοίο TUTOR, που ανήκει στην EVALEND SHIPPING CO SA, από δύο επιθετικά σκάφη και τη βύθισή του, λόγω της παραβίασης από την εταιρεία της απαγόρευσης εισόδου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια και του εφοδιασμού του «ισραηλινού» εχθρού».

مشاهد استهداف سفينة (TUTOR) بزورقين مسيرين في البحر الأحمر وإغراقها..
والقادم أعظم..
ولدينا مزيد.. pic.twitter.com/sppLQKzQr8

— العميد يحيى سريع (@army21ye) June 19, 2024

«Έχουν καταγραφεί οι εταιρείες τα πλοία των οποίων προσέγγισαν λιμάνια του Ισραήλ» λένε οι Χούθι.
Η ανακοίνωση συνεχίζει πως «Από τις 03-05-2024 που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν την απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, είτε μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, είτε μέσω της Μεσογείου…Έχουμε στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ναυτιλιακές εταιρείες ενημερώνοντάς τες και προειδοποιώντας τις ότι αν τα πλοία τους εισέλθουν, θα βρεθούν στη λίστα απαγόρευσης».

Η ανακοίνωση συνεχίζεται με αναφορά ότι «Με βάση την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία εφαρμόστηκε τη στιγμή της ανακοίνωσής της, καταγράφηκαν τα ονόματα των εταιρειών των οποίων τα πλοία εισήλθαν στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης και παραβίασαν την απαγόρευση των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ αυτών είναι και η ελληνική εταιρεία EVALEND SHIPPING CO SA και το πλοίο της SHIMANAMI STAR, το οποίο εισήλθε στο κατεχόμενο λιμάνι της Χάιφα στις 18-05-2024. Τότε, η εταιρεία ενημερώθηκε για την παραβίαση της απαγόρευσης».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης ανανεώνουν την προειδοποίησή τους προς τις εταιρείες να τηρήσουν την απαγόρευση και να μην εισέλθουν τα πλοία τους στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης και να μην συναλλάσσονται με τον «ισραηλινό» εχθρό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν σε προηγούμενες δηλώσεις τους». Έκθεση των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του υπουργείου Άμυνας, δείχνει τον αντίκτυπο των επιθέσεων των Χούθι στην παγκόσμια ναυτιλία.

Επίθεση σε 5 στάδια

Σε επόμενη ανακοίνωση οι Χούθι υποστηρίζουν πως «Το πλοίο αποτέλεσε στόχο μιας πολύπλοκης επιχείρησης σε 5 στάδια. Η στόχευση του πλοίου πραγματοποιήθηκε με εκρηκτική βάρκα, δύο βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα συνεχίσουμε να στοχοποιούμε πλοία που ανήκουν σε εταιρείες που στέλνουν άλλα πλοία μέσω της Μεσογείου σε εχθρικά λιμάνια. Η επιχείρηση αποτελεί μέρος των επιχειρήσεων υποστήριξης της αντίστασης στη Γάζα και είναι ένα δώρο στους μαχητές για το Eid al-Adha».

Στην τελευταία τους ανακοίνωση μέσω Telegram, οι Χούθι ανέφεραν πως «Το πλοίο TUTOR απενεργοποίησε το διεθνές σύστημα αναγνώρισης AIS κατά τη διέλευσή του από την Ερυθρά Θάλασσα. Κατά τη στόχευση και τη βύθιση του πλοίου TUTOR χρησιμοποιήθηκαν διάφορα ναυτικά όπλα, μεταξύ των οποίων και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά».

Όξυναν την απειλή λέγοντας πως «Καλούμε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις μας, διαφορετικά θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων. Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα και τα ναυτικά όπλα για να υποστηρίξουμε τους αδελφούς μας μαχητές στη Γάζα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων».

in.gr

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More