Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Πάμπος Χαραλάμπους (ΚΣ ΕΔΕΚ)

Sharing is caring!

Γνωρίζουμε τους υποψήφιους βουλευτές: Πάμπος Χαραλάμπους (ΚΣ ΕΔΕΚ)

Ποιος είναι ο Πάμπος Χαραλάμπους; Τι δεν μπορεί να μάθει κάποιος για εσάς ψάχνοντας στο διαδίκτυο;

Είμαι ο Πάμπος Χαραλάμπους και γεννήθηκα στην Λεμεσό όπου και διαμένω μέχρι και σήμερα, έχοντας καταγωγή την Λετύμπου της Πάφου. Είμαι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης έχω Δίπλωμα Δημοσιογραφίας, Συντάκτες και Ρεπόρτερς και BA Mass Communication and Media Arts/Journalism από το Queen Margaret University. Από τα μαθητικά μου χρόνια έχω δείξει ενδιαφέρον για τα κοινά. Στα φοιτητικά μου χρόνια υπήρξα ενεργό μέλος της φοιτητικής παράταξης του ΑΓΩΝΑ διατελώντας 2 χρόνια πρόεδρος της παράταξης. Με την επιστροφή μου στην Κύπρο ξεκίνησα την ενασχόληση μου τόσο με την Νεολαία ΕΔΕΚ όσο και με το Κίνημα. Διετέλεσα για μια θητεία μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού καθώς παράλληλα για περισσότερο από 5 χρόνια ήμουν παγκύπρια Υπεύθυνος της Μαθητικής Κίνησης του ΑΓΩΝΑ. Το 2019 εξελέχθηκα Β’ Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Από τον Μάϊο του 2018 εργάζομαι ως Συνδικαλιστής στην ΔΕΟΚ με την αρμοδιότητα του Σύμβουλου εργασιακών σχέσεων για ζητήματα που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, το ωρομίσθιο προσωπικό, τους οικοδόμους και τις Βιομηχανίες. Όσο αφορά το διαδύκτιο ο κόσμος μπορεί να βρεί τα πάντα για μένα, για τις ιδέες μου, την δράση μου, την ενασχόληση μου με τα κοινά, τα σχέδια και την μέχρι τώρα πορεία μου.

Ποιο πρόσωπο από τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική σκηνή του τόπου εκτιμάτε/θαυμάζετε;

Θαυμάζω τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που καθημερινά παλεύει για το μεροκάματο για να συντηρήσει την οικογένεια του. Τον άνθρωπο που δίνει από το κομπόδεμα του για να βοηθήσει τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχει να συντηρήσει την οικογένεια του. Τον άνθρωπο που περιμένει το επίδομα από την κυβέρνηση για να πληρώσει τα πάγια έξοδα του. Τον άνθρωπο που έχει να δουλέψει περισσότερο από ένα χρόνο λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Όλους εκείνους που οι πράξεις τους αλλάζουν την σύγχρονη κοινωνική πολιτική σκηνή του τόπου.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να κατέλθετε ως υποψήφιος βουλευτής;

Τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την πολιτική, η οικονομική ανέχεια και τα ανεκπλήρωτα όνειρα των νέων μας δεν μπορούσαν να με αφήσουν ασυγκίνητο. Σαν Κύπριος πολίτης, σαν εργαζόμενος που συναναστρέφομαι καθημερινά με εκατοντάδες άλλους εργαζομένους, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Λόγω της φύσης της δουλειά μου είμαι καθημερινά δίπλα σε εκατοντάδες συμπατριώτες και η απογοήτευση που βλέπω στα μάτια τους με εξοργίζει.

Ακόμα ένας σημαντικός λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές είναι το Κυπριακό πρόβλημα που πρέπει σε ενδεχόμενη λύση να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Κύπριων πολιτών. Τα δικαιώματα μας σαν Κύπριοι πολίτες πρέπει να παραμείνουν αλώβητα.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός σήμερα;

Η Λεμεσός σήμερα αναπτύσσεται καθημερινά αλλά έχασε την ανθρώπινη πλευρά της. Τα ψηλά ενοίκια, η έλλειψη θέσεων εργασίας για τους νέους αποξενώνει τους πολίτες από την ίδια τους την πόλη. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν οικογένεια να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Από την μια τα ψηλά ενοίκια και από την άλλη οι χαμηλοί μισθοί είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην Λεμεσό.

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, Η ΑΜΕΑ κυριολεκτικά παραμένουν η μεγαλύτερη μειονότητα στην Κύπρο. Τα ΑΜΕΑ άτομα δεν διαθέτουν προσβασιμότητα παντού, δεν υπάρχουν ράμπες και βατά πεζοδρόμια ακόμα και οι χώροι στάθμευσης είναι τις περισσότερες φορές κατειλημμένοι. Όσο για τα ΜΜΕ δεν είναι καθόλου φιλικά προς τα ΑΜΕΑ άτομα.

Ποιες είναι οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τους πολίτες στη Λεμεσό;

Η Λεμεσός είναι η πόλη των ευκαιριών, η πόλη του τουρισμού, η πόλη των υπηρεσιών και των ξένων επενδυτών. Η Λεμεσός είναι η πόλη που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, τα παραδοσιακά χωριά και την υπερσύγχρονη πόλη. Πόλη των επενδύσεων, των FOREX και των ναυτιλιακών εταιρειών οπότε οι ευκαιρίες για τους Λεμεσιανούς πολλές και μεγάλες.Η Λεμεσός εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη που αυτό βοηθά τους νεαρούς Λεμεσιανούς και προσελκύει φοιτητές από άλλες πόλεις και χώρες.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας αν εκλεγείτε ως βουλευτής; Πώς θα συμβάλετε στην ανάπτυξη της πόλης μας;

Χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με αυθεντικοτητα, τιμιότητα και ειλικρίνια θα εργαστώ για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Ειδικά σε θέματα της καθημερινότητας όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ισάξιες ευκαιρίες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής
•Πάταξη της Διαφθοράς
•Εκσυγχρονισμός κρατικών υπηρεσιών
•Προώθηση της πράσινης ανάπτυξης
•Πάταξη της αστυφιλίας
•Στήριξη νέων ζευγαριών
•Στήριξη μονογονιών
•Ίση πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ άτομα

Λόγω της πανδημίας οι επιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι τραγικές όποτε χρειάζονται άμεση και σοβαρή βοήθεια. Στήριξη του τουριστικού τομέα και των χώρων εστίασης που είναι οι δύο τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Σοβαρός σχεδιασμός για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας μέσα στη πόλη και αντιπλημμυρικά σχέδια. Αναβάθμιση του Γενικού νοσοκομείου Λεμεσού και συντήρηση του παλιού νοσοκομείου για να γίνει πιο λειτουργικό.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που θα θέλατε να αλλάξουν στη Λεμεσό;

Τα πράματα που πρέπει να αλλάξουν στη Λεμεσό δυστυχώς δεν είναι μόνο τρία και έχω ήδη τοποθετηθεί για τις προτεραιότητες μου σαν βουλευτής στην προηγούμενη σας ερώτηση.

Ο 18χρονος, 20χρονος εαυτός σας, θα ψήφιζε τον Πάμπο Χαραλάμπους ως βουλευτή;

Φυσικά και θα με ψήφιζε ο 18χρονος και 20χρονος εαυτός μου. Γιατί μπορώ να καταλάβω τι προβληματίζει και τι εξοργίζει τους 20χρονους και μπορώ να μιλήσω μαζί τους, χωρίς να τους υποτιμήσω, στην δική τους γλώσσα, για τα δικά τους προβλήματα και για τους λόγους που έχουν απαξιώσει την πολιτική. Η διαφθορά , η ανεργία, τα ψηλά ενοίκια και οι χαμηλοί μισθοί είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Προβλήματα που για να αλλάξουν χρειάζεται όραμα και διεκδικητική πολιτική.

Πού βλέπετε τη Λεμεσό σε 10 χρόνια;

Η Λεμεσός ήδη βρίσκεται στις ψηλότερες θέσεις στους καταλόγους σαν μια από τις καλύτερες και ασφαλέστερες πόλεις. Σε 10 χρόνια ευελπιστώ να έχουμε φτάσει σε ακόμα ψηλότερη θέση και να διεκδικήσουμε την πρωτιά για την ομορφότερη πόλη. Η Λεμεσός σε 10 χρόνια θα είναι μια έξυπνη και σύγχρονη πόλη που θα ανταγωνίζεται τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη πράσινη, καθαρή και φιλική προς όλους τους κατοίκους της. Η Λεμεσός πρέπει μέσα στην επόμενη δεκαετία να είναι ο καλύτερος προορισμός για ξένους και ντόπιους τουρίστες. Με την ανάπτυξη που ήδη βλέπουμε να υπάρχει και νοουμένου θα συνεχιστεί , στα επόμενα 10 χρόνια θα υπάρχουν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες εργοδότησης και φυσικά πολλές και ελκυστικές ευκαιρίες για μεγάλους επενδυτές, ξένους ή ντόπιους.

Γιατί να σας εμπιστευτεί την ψήφο του ένας Λεμεσιανός;

Η πολύχρονη εμπλοκή μου στα κοινά και η καθημερινή τριβή μου με απλούς εργαζομένους όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων με έχουν κάνει δυνατό και διεκδικητικό για τα δικαιώματα όλων.Η Λεμεσός και οι πολίτες της χρειάζονται νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες για να πολεμήσουν για αυτούς.

ΠΗΓΗ: limassol-today.com

Related posts