Νυχτερινή ουκρανική επιδρομή με drones πραγματοποιήθηκε κατά της πόλης Πσκοφ, στην βορειοδυτική Ρωσία που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 4 μεταφορικά αεροσκάφη Il-76 και να προκληθούν σοβαρές ζημιές και σε ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Τu-22.

Άλλες πηγές αναφέρουν την καταστροφή 2 αεροσκαφών Il-76 και δεν επιβεβαιώνουν ότι επλήγη Tu-22.

H Ρωσία εν συνεχεία εξαπέλυσε την μεγαλύτερη επίθεσή της κατά του Κιέβου με πυραύλους και drones καμικάζι από τον περασμένο Μάιο χτυπώντας στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές, ως αντίποινα στην ουκρανική επιδρομή.

Tα ουκρανικά drones χρησιμοποιήθηκαν από σημείο εντός της Ρωσίας, που σημαίνει πως στην χώρα έχουν παρεισφρήσει πολλές ομάδες Ουκρανών πρακτόρων (ίσως και με την βοήθεια και την καθοδήγηση των Δυτικών).

To Πσκοφ είναι πόλη 250.000 κατοίκων μόλις 20 χλμ ανατολικά των συνόρων με την Εσθονία χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και έχει και αυτό την σημασία του, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο για τους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν μία τόσο μεγάλη και μαζική επίθεση χωρίς να τους αντιληφθούν η FSB και η GRU αν αυτή προετοιμάζονταν μέσα σε ρωσικό έδαφος.

Oι Ρώσοι πιστεύουν πως η επίθεση έγινε από δυτικό έδαφος. Εάν αυτό ισχύει τότε το ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση Μπάιντεν κλιμακώνουν την σύγκρουση σε επικίνδυνο βαθμό για τον πλανήτη.

 

Υπάρχουν αρκετές διαδρομές που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν με πιο πιθανή αυτή της Βαλτικής.

 

 

 

Η ουκρανική επίθεση θεωρείται επιτυχημένη και προκάλεσε την αμέσως μετά μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές επιθέσεις συνεχίστηκαν και σε Μπριάνσκ, Ριάζαν, Λίπετσκ, Καλούγα και Όριολ περνώντας το μήνυμα πως κανείς στην Ρωσία δεν είναι ασφαλής.

Οι Ρώσοι πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τις ουκρανικές επιθέσεις διότι πλέον τους κοστίζουν πολύ.

 

 

«Νυχτερινή αεροπορική επιδρομή. Το Κίεβο δεν είχε γνωρίσει τόσο ισχυρή επίθεση από την άνοιξη. Ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση (…) με drones και πυραύλους», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο, ισχυριζόμενος πως «συνολικά, καταστράφηκαν πάνω από 20 στόχοι» στον αέρα από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

«Δυστυχώς, εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου (…) δύο άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε», ανέφερε ο Πόπκο μέσω Telegram.

 

 

 

 

pronews.gr