Sunday, December 8, 2024
Home » Οι χρήστες απαιτούν εξατομικευμένες υπηρεσίες 5G

Οι χρήστες απαιτούν εξατομικευμένες υπηρεσίες 5G

0 comments

Οι χρήστες 5G smartphones που χρησιμοποιούν εφαρμογές Generative AI εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για διαφοροποιημένη συνδεσιμότητα, σύμφωνα με νέα παγκόσμια έρευνα της Ericsson ConsumerLab.

Η μελέτη αποκαλύπτει αυξημένη ζήτηση για εγγυημένη, αδιάλειπτη και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα, ειδικά όταν αυτή κρίνεται απαραίτητη. Η παγκόσμια έρευνα έδειξε ότι ένας στους τέσσερις χρήστες εφαρμογών Generative AI είναι διατεθειμένος να πληρώσει έως και 35% περισσότερο για να εξασφαλίσει ταχύτατη και ασφαλή σύνδεση, απαραίτητη για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης υψηλής χωρητικότητας.

Η διαφοροποιημένη συνδεσιμότητα περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, όπως το network slicing και η παροχή APIs (διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών), για τη δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών συνδεσιμότητας. Οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας (CSPs) μπορούν να προσφέρουν αυξημένη απόδοση για συγκεκριμένες χρήσεις, όπως το livestreaming σε πολυσύχναστα μέρη, οι χαμηλές καθυστερήσεις για gamers και οι ασφαλείς συναλλαγές. Για παράδειγμα, ένας χρήστης σε μια συναυλία θα μπορούσε να αγοράσει μια προσωρινή αναβάθμιση για να εξασφαλίσει ανεμπόδιστη ανάρτηση περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο.

Η έκθεση της Ericsson με τίτλο «Elevating 5G with Differentiated Connectivity» προβλέπει ότι ο αριθμός των χρηστών smartphones που χρησιμοποιούν εβδομαδιαίως εφαρμογές Generative AI θα αυξηθεί κατά 2,5 φορές μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Επιπλέον, η μελέτη αναφέρει ότι η διαφοροποιημένη συνδεσιμότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR), για δημόσιες υπηρεσίες ασφάλειας και για εφαρμογές που απαιτούν υψηλή ταχύτητα και χαμηλή καθυστέρηση. Η ανάγκη για πιο γρήγορες, αξιόπιστες συνδέσεις γίνεται όλο και πιο εμφανής, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα με υψηλή πυκνότητα χρηστών.

Η έρευνα καταδεικνύει, επίσης, ότι το 35% των χρηστών 5G ενδιαφέρεται για υπηρεσίες που υπερβαίνουν την τυπική απόδοση του δικτύου, όπως οι βιντεοκλήσεις, το streaming και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Ειδικά για εφαρμογές Generative AI, οι χρήστες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 35% περισσότερο από το κόστος αυτών των βασικών υπηρεσιών. Η Ericsson προβλέπει ότι αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον μπορεί να αυξήσει το μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) για το 5G κατά 5-12%, ενώ δημιουργεί νέες πηγές εσόδων για τους παρόχους μέσω της παροχής APIs σε developers.

Η έκθεση αναδεικνύει σημαντικές περιφερειακές διαφορές, με αγορές όπως η Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Βραζιλία να παρουσιάζουν 1,5 φορές μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαφοροποιημένη συνδεσιμότητα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτές οι αγορές, που χαρακτηρίζονται από υψηλή εξάρτηση από την κινητή συνδεσιμότητα, εμφανίζουν αυξημένη ανάγκη για βελτιωμένη απόδοση δικτύου λόγω υψηλής πληθυσμιακής πυκνότητας και αυξημένων απαιτήσεων χρήσης.

Σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι η ύπαρξη τεσσάρων διακριτών κατηγοριών χρηστών με διαφορετικά επίπεδα ενδιαφέροντος για διαφοροποιημένη συνδεσιμότητα. Αυτές περιλαμβάνουν: τους «Performance Strivers», που επιδιώκουν τη μέγιστη απόδοση δικτύου· τους «Assurance Seekers», που αναζητούν αξιοπιστία για κρίσιμες εργασίες· τους «Benefit Doubters», που αμφιβάλλουν για την αξία των διαφοροποιημένων υπηρεσιών· και τους «Skeptics», που δεν βλέπουν σημαντικό όφελος. Οι δύο πρώτες ομάδες αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους παρόχους, καθώς είναι διατεθειμένες να πληρώσουν περισσότερο για βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Η αναβάθμιση συσκευών αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την εμπειρία του χρήστη. Σύμφωνα με την έρευνα, οι χρήστες 5G smartphones, με κινητά που είναι άνω των τεσσάρων ετών, αντιμετωπίζουν 20% περισσότερα προβλήματα συνδεσιμότητας και αναφέρουν 16 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη ικανοποίηση σε σύγκριση με όσους χρησιμοποιούν νεότερες συσκευές. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές σε πρώιμες αγορές για το 5G, όπως η Αυστραλία, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολλοί παραμένουν με παλιότερες συσκευές. Η μείωση του κύκλου αντικατάστασης συσκευών κατά ένα έτος θα μπορούσε να βελτιώσει την ικανοποίηση των χρηστών και την απόδοση του δικτύου.

Επιπλέον, το πλήθος δεδομένων που καταναλώνουν οι χρήστες επηρεάζει την εμπειρία τους. Οι χρήστες που καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εξετάσουν την αλλαγή παρόχου λόγω ζητημάτων συνδεσιμότητας. Σε πολυσύχναστες τοποθεσίες, όπως αεροδρόμια, συναυλιακοί χώροι και εμπορικά κέντρα, το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην ανεπαρκή κάλυψη εσωτερικών χώρων και την περιορισμένη χωρητικότητα, γεγονός που υποβαθμίζει την εμπειρία των εφαρμογών.

Το μέλλον της διαφοροποιημένης συνδεσιμότητας φαίνεται πολλά υποσχόμενο, ιδιαίτερα με την αυξανόμενη ενσωμάτωση των εφαρμογών Generative AI. Οι χρήστες αυτών των εφαρμογών αναμένεται να φτάσουν το 65% μέσα στην επόμενη πενταετία, δημιουργώντας νέες απαιτήσεις για μεγαλύτερες ταχύτητες uplink και χαμηλή καθυστέρηση. Η μετάβαση σε δίκτυα 5G Standalone (SA) και η χρήση υβριδικών υποδομών επεξεργασίας δεδομένων (τοπικά και στο cloud) θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Η Ericsson σημειώνει ότι οι πάροχοι που θα προσφέρουν διαφοροποιημένες υπηρεσίες με βάση την απόδοση μπορούν να υιοθετήσουν διπλή στρατηγική. Από τη μία πλευρά, να προσελκύσουν άμεσα τους καταναλωτές μέσω συνδρομών υψηλής ποιότητας και, από την άλλη, να συνεργαστούν με προγραμματιστές για την ενσωμάτωση APIs που θα παρέχουν εγγυημένη απόδοση εντός εφαρμογών. Αυτό το μοντέλο μπορεί να αξιοποιήσει τις δαπάνες των καταναλωτών για εφαρμογές, προσφέροντας νέες πηγές εσόδων για την αγορά.

Διαβάστε επίσης: Σχεδόν τα μισά από τα AI data centers μπορεί να μην έχουν αρκετή ισχύ μέχρι το 2027

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More