03 Φεβρουάριος 202Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης IHF WORLD CHAMPIONSHIP 2025, το οποίο κατέκτησε η Δανία επικρατώντας της Κροατίας στον τελικό με 32-26, διατηρώντας την πρωτιά στην Παγκόσμια κατάταξη.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης πραγματοποιήθηκε από τις 14 Ιανουαρίου 2025 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου 2025 σε Κροατία, Νορβηγία και Δανία ενώ η τελική φάση πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας.
Στο Όσλο μετέβη προσκεκλημένος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης – IHF και του Προέδρου της IHF, Dr. Hassan Mustafa, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης – ΚΟΧ κύριος Κωνσταντίνος Φιλαρέτου.
Ο κύριος Φιλαρέτου συμμετείχε στη Σύνοδο Προέδρων των Εθνικών Ομοσπονδιών η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2025.
Στο περιθώριο της Συνόδου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της IHF Dr. Hassan Mustafa με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την χειροσφαίριση στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Πραγματοποίησε επίσης επαφές με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών της Αιγύπτου, της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου και της Νορβηγίας.
Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας – ΟΧΕ και τον Πρόεδρο κύριο Κώστα Γκαντή ο οποίος παραμένει ένας σταθερός φίλος της Κύπρου.
Πηγή: Goal News