Βήμα σημειωτόν για ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα, που παρουσιάστηκαν διπρόσωπες στο Στάδιο «Αλφαμέγα», είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά έμειναν στο 0-0 τελικά.
Αποτέλεσμα που έφερε περισσότερη γκρίνια από πλευράς οπαδών της γηπεδούχου, όχι ότι με τον βαθμό μπορεί να είναι πλήρως ικανοποιημένη η φιλοξενούμενη. Άλλωστε, παρά το ότι στο πρώτο 45λεπετο είχε παθητικό ρόλο, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκείνη που έχασε τις περισσότερες και σπουδαιότερες ευκαιρίες. Κάτι που ανέδειξε σε πρωταγωνιστή του ματς τον τερματοφύλακα της ομάδας της Λεμεσού, Μπράγκα.
Η ΑΕΛ παρέμεινε ένατη κάνοντας 21 τους βαθμούς της, ενώ η Νέα Σαλαμίνα είναι 12η θέση, φτάνοντας τους 12 πόντους, όσους έχει και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, που ηττήθηκε από την Ομόνοια.
Το ματς
Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο των φάσεων αλλά καμία από τις ευκαιρίες της δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Η πρώτη φάση ήρθε στο 14’, όταν ο Λεσοβόι έκανε σέντρα και ο Μακρής έπιασε κεφαλιά που πέρασε πολύ πάνω από την εστία. Στο 17’, ένα λάθος του Μιχαήλ έδωσε την ευκαιρία στον Μακρή να τροφοδοτήσει τον Λεσοβόι, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Άντος μπλόκαρε.
Στο 34’, ο Λέουκο της Νέας Σαλαμίνας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 39’ από τον Λέτσγιακς. Μάλιστα, ο Μακρής της ΑΕΛ έδειξε fair play, βγάζοντας την μπάλα άουτ. Στο 40’, η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λεσοβόι δοκίμασε φαλτσαριστό πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με την ΑΕΛ να κυριαρχεί δημιουργικά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δυναμική από τη Νέα Σαλαμίνα, που είχε πρωταγωνιστή τον Φερνάντες. Στο 47’, με δύο συνεχόμενα σουτ, ανάγκασε τον Μπράγκα να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις, ενώ στο 54’ αστόχησε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Η Νέα Σαλαμίνα είχε τον έλεγχο στα πρώτα δέκα λεπτά, ενώ η ΑΕΛ φαινόταν να δυσκολεύεται.
Στο 65’, ο προπονητής της ΑΕΛ, Σατσιάς, έδειχνε έξαλλος προσπαθώντας να ξυπνήσει την ομάδα του. Οι φωνές του έφεραν αντίδραση, με δύο συνεχόμενα κόρνερ στο 68’ που δεν αξιοποιήθηκαν. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει, δημιουργώντας ευκαιρίες με τον Λεσοβόι (74’) και τον Τομάλα (75’), χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η Νέα Σαλαμίνα απάντησε με μεγάλες φάσεις, όπως το διαγώνιο σουτ του Μπεχαράνο (70’) και το τετ α τετ του Ταμπέκου (81’), που εξουδετερώθηκαν από τον εξαιρετικό Μπράγκα. Η κορυφαία στιγμή ήρθε στο 88’, με τον Μπράγκα να κάνει φανταστική απόκρουση σε κεφαλιά του Ταμπέκου.
Η ΑΕΛ πίεσε μέχρι το τέλος, με τον Τρισκόφσκι να χάνει ευκαιρίες στις καθυστερήσεις, όμως το σκορ παρέμεινε ανέπαφο, με τον αγώνα να λήγει ισόπαλος χωρίς τέρματα.
Η ΤΑΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΕΛ (Μαρίνος Σατσιάς): Μπάργκα, Φραντζής, Στόλνικ, Κέσκες, Σινγκ (59′ Παναγιώτου), Γερολέμου (59’Μάμας), Τομάλα, Τοκού (80′ Θεμιστοκλέους), Μακρής (59′ Νεοφύτου), Λεσοβόι, Τρισκόφσκι
Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Άντος, Λέουκο (39′ Λέτσγιακς), Μιχαήλ, Τόμοβιτς, Ντουρμισί, Μπεχαράνο, Καρλίτος, Μπαχάσα, Φερνάντες (69′ Πλουμάιν), Μαυρουδής (46′ Ταμπέκου), Ντούρμισαϊ.
Σκόρερ: – / –
Κίτρινες: – / –
Αποβολές: – / –
Στάδιο: Αλφαμέγα
Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος
4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Ρούμσας Ντονάτα (Λιθουανία)
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας
TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
- ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
5′ Η ΑΕΛ πήρε τον έλεγχο του ματς από την αρχή και γυροφέρνει την περιοχή της Νέας Σαλαμίνας.
14′ Πρώτη φάση στο ματς. Σέντρα του Λεσοβόι, κοντινή κεφαλιά του Μακρή, η μπάλα πολύ πάνω από την εστία.
17′ Ο Μιχαήλ έκανε λάθος πάσα, ο Μακρής έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Λεσοβόι, αυτός έκανε το εκτός περιοχής σουτ και ο Άντος μπλόκαρε την μπάλα.
34′ Ο Λέουκο υπέστη μυικό τραυματισμό και ο Μακρής έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή. Ωστόσο, ο Κύπριος επιθετικός σε μια κίνηση fair play σταμάτησε και έβγαλε την μπάλα άουτ.
35′ Προσωρινά με δέκα η Νέα Σαλαμίνα.
39′ Αναγκαστική αλλαγή. Ο Λέτσγιακς στη θέση του Λέουκο.
40′ Ο Λεσοβόι έκανε ωραίο εντός περιοχής φαλτσαριστό πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ για περίπου μισό μέτρο.
45′ Τέσσερα λεπτά καθυστέρηση.
- ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
- ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
47′ Σουτ του Φερνάντες, απόκρουση του Μπράγκα.
47′ Νέο σουτ του Φερνάντες, δύσκολα σε κόρνερ ο Μράγκα.
54΄Ο Φερνάντες πλάσαρε από αριστερά και εντός περιοχής και αστόχησε για λίγο.
55′ Αλλαγή σκηνικού στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου σε σχέση με το πρώτο, με τη Νέα Σαλαμίνα να πατά καλύτερα και την ΑΕΛ να τα έχει χαμένα.
60′ Κεφαλιά του Μιχαήλ, η μπάλα στα χέρια του Μπράγκα.
65′ Έξαλλος στον πάγκο ο Σατσιάς, προσπαθεί να ξυπνήσει τους παίκτες της ΑΕΛ.
68′ Οι φωνές του Κύπριου προπονητή έφεραν δύο κόρνερ για την ΑΕΛ, ωστόσο δεν αξιοποιήθηκαν.
70′ Διαγώνιο σουτ του Μπεχαράνο, η μπάλα άουτ.
74′ Εκτός περιοχής σουτ του Λεσοβόι, η μπάλα κόντραρε και ο Άντος έδιωξε σε κόρνερ.
75′ Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Τομάλα σούταρε και ο Τρισκόφσκι δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
77′ Νέα καλή φάση για την ΑΕΛ, με τον Ευσταθίου να σουτάρει από κοιντά και τον Άντος να αποκρούει.
80′ Εκτός περιοχής σουτ του Νεοφύτου, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία.
81′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Ταμπέκου να σουτάρει και να βγαίνει χαμένος στο τετ α τετ με τον Μπράγκα.
88′ Ίσως η απόκρουση της χρονιάς από τον Μπράγκα σε καρφωτή κεφαλιά του Ταμπέκου!
89′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τόμοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά.
90′ Απαντά η ΑΕΛ με τον Τρισκόφσκι να μην προλαβαίνει πάλι να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
90′ Τρία λεπτά καθυστέρηση.
90’+2 Γυριστό του Τρισκόφρσκι από κοντά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
90’+4 Ο Τρισκόφσκι χάνει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, αφού δεν πρόλαβε πάλι την πάσα του Μάμα.
- ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Πηγή: Goal News