Τρέχουν για νομοσχέδιο που ρυθμίζει το έθιμο της Λαμπρατζιάς – Σύσκεψη εμπλεκομένων στο Υπ. Δικαιοσύνης
Το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το έθιμο της Λαμπρατζιάς, καθώς επίσης και συζήτηση για αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα, συζητήθηκε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ΜάριουΧαρτσιώτη, του Πρόεδρου της Ένωσης Δήμων, ΑνδρέαΒύρα, και εκπροσώπων της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.
Advertisement
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι το έθιμο θα πρέπει να συνεχιστεί μέσα στο πλαίσιο της ασφάλειας και της νομιμότητας.
Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές και το πλαίσιο που θα διέπει το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.
Αφού το κείμενο του νομοσχεδίου οριστικοποιηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, θα προωθηθεί στην Κοινοβουλευτική ΕπιτροπήΝομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης το συντομότερο και με τη μορφή του κατεπείγοντος για εξέταση.
Μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, αποφασίστηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν επαρχιακές συσκέψεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις με τις Τοπικές Αρχές για αποτελεσματική εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.
Πηγή: Cyprus Times