Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί το βράδυ για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (informal retreat) που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, η Σύνοδος θα επικεντρωθεί σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, με τους ηγέτες των κρατών-μελών να συζητούν και τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ. Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ. Το απόγευμα, οι εργασίες της Συνόδου θα συνεχιστούν με συζήτηση των «27» για θέματα ασφάλειας και άμυνας, ενόψει της κυκλοφορίας της Λευκής Βίβλου για την Άμυνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο.
Το βράδυ, οι ηγέτες της ΕΕ θα συμμετάσχουν σε δείπνο εργασίας με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, όπου θα εξεταστούν οι σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο μετά το πέρας του δείπνου εργασίας.
ΚΥΠΕ
Πηγή: Φilenews