Saturday, July 19, 2025
Home » Σε ποιους ξένους ηγέτες βάζουν θετικό και σε ποιους αρνητικό πρόσημο οι Κύπριοι. Ευρήματα έρευνας Analytica

Σε ποιους ξένους ηγέτες βάζουν θετικό και σε ποιους αρνητικό πρόσημο οι Κύπριοι. Ευρήματα έρευνας Analytica

0 comments

Ενδιαφέροντα ευρήματα καταγράφει η Analytica Market Research σε έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της Cyprus Times προκειμένου οι πολίτες να τοποθετηθούν για αριθμό ξένων ηγετών και να τους αξιολογήσουν – Πόσο μας επηρεάζουν οι μακρινές πολιτικές που ασκούνται; Με ποιο κριτήριο τοποθετούνται θετικά ή αρνητικά οι Κύπριοι πολίτες; Κατατάσσουν ως πρώτη πηγή για την πληροφόρηση τους τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης – Πέραν των 2,5 χιλιάδων πολιτών συμμετείχαν στην έρευνα

Οι Κύπριοι πολίτες παρακολουθούν και ενημερώνονται από τα διαδικτυακά ΜΜΕ για τις πολιτικές που ασκούν ξένοι ηγέτες, για τον τρόπο που λαμβάνουν αποφάσεις, τους αξιολογούν και εκτιμούν στην πλειοψηφία τους ότι οι αποφάσεις τους, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας εδώ στην Κύπρο.

Αυτά είναι μεταξύ άλλων, τα σημαντικότερα ευρήματα έρευνας που διενήργησε ηAnalytica Market Research για λογαριασμό της Cyprus Times, το διάστημα 13 με 19 Μαίου και σε αυτή συμμετείχαν πέραν των 2,5 χιλιάδων ατόμων, 18 ετών και άνω.

Thumbnail Slide2 Xenoi Igetes

Μας επηρεάζουν από μακριά

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους ηγέτες άλλουν χωρών, ακόμα και αν αυτές είναι μακριά, μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας εδώ στην Κύπρο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτή μάλιστα την εκτίμηση εξέφρασε το 55% των συμμετεχόντων.

Μόνο το 1% εκτίμησε ότι οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε άλλες χώρες δεν μας επηρεάζουν καθόλου.

Thumbnail Slide6 Xenoi Igetes

Διαδίκτυο για την ενημέρωση τους

Σε ερώτηση πόσο ενημερωμένοι εκτιμούν ότι είναι για την εξωτερική πολιτική άλλων χωρών και πως αυτή ασκείται από τους ηγέτες,οι μισοί απάντησαν ότι είναι αρκετά ενημερωμένοι.

Και στην πλειοψηφία τους απάντησαν ότι πληροφορούνται για τις εξελίξεις και όσα τεκταίνονται στις άλλες χώρες, από τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Thumbnail Slide4 Xenoi Igetes

Thumbnail Slide5

Η αξιολόγηση των ξένων ηγετών

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, κλήθηκαν να αξιολογήσουν ένα αριθμό ξένων ηγετών που είτε με τις πολιτικές τους επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτική ή οικονομική σκηνή, είτε επηρεάζουν την Κύπρο γιατί ενδεχομένως βρίσκονται γεωγραφικά πιο κοντά μας και βεβαίως να τοποθετηθούν για το τι επηρεάζει το κριτήριο τους.

Στα αξιοσημείωτα πάντως το υψηλό θετικό ποσοστό (62%) στον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο επί των ουκρανικών εδαφών σε αντίθεση με τον ΒολοντίμιρΖελένσκι για τον οποίο η αρνητική άποψη ανέρχεται σε 86%. Στα υψηλά ποσοστά που καταγράφονται και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η άποψη των πολιτών όσον αφορά τον ΝτόναλντΤραμπ είναι σχεδόν διχασμένη ενώ όσον αφορά την άποψη τους για τον Έλληνα Πρωθυπουργό ΚυριάκοΜητσοτάκη αυτή είναι αρνητική σε ποσοστό 70%.

Thumbnail Slide8 Xenoi Igetes

Thumbnail Slide7 Xenoi Igetes

Στις πιο κάτω κάρτες, παρατίθενται τα ποσοστά αξιολόγησης των ξένων ηγετών αναλόγως του κόμματος που οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι ψήφισαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Thumbnail Slide9 Xenoi IgetesThumbnail Slide10 Xenoi IgetesThumbnail Slide11 Xenoi IgetesThumbnail Slide12 Xenoi Igetes

Η ταυτότητα της έρευνας

Thumbnail Slide3 Xenoi Igetes

Αυτό το άρθρο αναδημοσιεύεται από το : Cyprus Times

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Hide picture