Friday, July 19, 2024
Home » ΔΗΚΟ: Σε λεπτές ισορροπίες η επόμενη μέρα – «Χρειάζεται επανεκκίνηση»

ΔΗΚΟ: Σε λεπτές ισορροπίες η επόμενη μέρα – «Χρειάζεται επανεκκίνηση»

0 comment

ΔΗΚΟ: Σε λεπτές ισορροπίες η επόμενη μέρα – «Χρειάζεται επανεκκίνηση»

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην καταληκτική του ομιλία ενώπιον τηςΚεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, επιχείρησε να καθορίσει το τοπίο ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθούσε το κόμμα προς την επόμενη μέρα. Η απόφαση για διενέργεια Πολιτικού και Καταστατικού συνεδρίου, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη ως κατάληξη και πριν από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς δεν είχε διαφανεί πρόθεση στις προηγούμενες συνεδρίες συλλογικών οργάνων του κόμματος, για να οδηγηθεί το κόμμα σε εκλογές.

Αυτό που απέμενε να διαφανεί από τη συζήτηση ήταν το μέγεθος και η έκταση της κριτικής προς την ηγεσία του κόμματος, αλλά και τα όσα θα λέγονταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Η επόμενη μέρα της συνεδρίας τηςΚεντρικής Επιτροπής βρίσκει το κόμμα σε μία κατάσταση λεπτών ισορροπιών μεταξύ των μελών και στελεχών του. Αυτά τα οποία συζητούνται από τα μέλη του συλλογικού οργάνου του κόμματος είναι, δεν αφορούν αυτή κάθε αυτή την απόφαση για διενέργεια πολιτικού και καταστατικού συνεδρίου, αλλά τα όσα προέκυψαν ως προβληματισμοί μέσα από τη συζήτηση και οδήγησαν στην ανάγκη για συνέδριο.

>> Πρώτον: Το ζήτημα της συλλογικότητας των αποφάσεων το οποίο τέθηκε από διάφορα στελέχη του κόμματος με κριτική προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο για τον τρόπο που ενεργεί ως πρόεδρος του κόμματος. Συνεπώς, το βήμα που θα πρέπει να γίνει είναι συχνότερη σύγκλιση των συλλογικών οργάνων του κόμματος με πρώτο σταθμό τις προεργασίες που θα πρέπει να γίνουν για τη διενέργεια πολιτικού και καταστατικού συνεδρίου.

>> Δεύτερον: Η έντονη κριτική που ασκήθηκε από ορισμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και όχι κατ΄ανάγκη πρωτοκλασσάτα στελέχη. Οι πληροφορίες αναφέρουν για έντονη κριτική προερχόμενη κυρίως από μέλη της επαρχίας Λεμεσού, ενώ υποδεικνύουν ότι είναι η πρώτη φορά που η κριτική είχε ένταση.

>> Τρίτον: Συζητείται ακόμα και ο τρόπος που τελικά λήφθηκε η απόφαση. Όπως σημειώνουν κάποια μέλη, είχε επικρατήσει η αντίληψη ότι θα ακολουθούσε νέα συνεδρία για συνέχιση της συζήτησης και λήψη τελικής απόφασης, η οποία λήφθηκε τελικά μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας.

>> Τέταρτο: Θέμα συζήτησης και οι αιχμές του Νίκολα Παπαδόπουλου στην τελική του τοποθέτηση κατά της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, την οποία δεν κατονόμασε αλλά ήταν προφανές ότι η αναφορά απευθυνόταν προς αυτή. Έγινε μάλιστα εν τη απουσία της. Απαντώντας στην κριτική για έλλειψη συλλογικότητας, είπε ότι είχε ζητηθεί από στέλεχος του κόμματος να αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα στην προεκλογική και αρνήθηκε.

Αναφορά η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορά την πρόταση του προς την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου να αναλάβει υπεύθυνη της προεκλογικής του κόμματος. Κάτι το οποίο όπως πληροφορούμαστε είχε αναφέρει ως απάντηση του προς την ίδια και σε συνεδρία άλλου συλλογικού οργάνου του κόμματος, παίρνοντας τότε ανταπάντηση από την αναπληρώτρια πρόεδρο του ΔΗΚΟ πώς, δεν ήταν δυνατό να της ζητηθεί η ανάληψη ευθύνης μιας προεκλογικής για την οποία τις αποφάσεις έλαβε ο ίδιος μόνος του. Σημείωσε μάλιστα πώς, παρόλα αυτά, η ίδια ανέλαβε ευθύνες και συνέβαλε καθοριστικά στην προεκλογική του κόμματος.

Κομματικοί κύκλοι σημειώνουν μάλιστα πώς είναι με δική της επιμονή πού τελικά κλείδωσαν οι δηκοϊκές υποψηφιότητες Σταυρινίδη στο Δήμο Στροβόλο και Πιττοκοπίτη στον Επαρχιακό Οργανισμό ΤΑ Πάφου και οι οποίες τελικά σφραγίστηκαν με επιτυχία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παρουσία και οι χειρισμοί της, ιδιαίτερα στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου ήταν έντονοι, συνεχείς και καθοριστικοί και άρα είναι άδικο να αφήνονται οι όποιες αιχμές.

>> Πέμπτο: Οι σχέσεις και ο ρόλος του κόμματος στην Κυβέρνηση. Ένα κεφάλαιο στο οποίο ασκήθηκε κριτική και εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τη στάση του κόμματος, με ορισμένα μέλη να υποδεικνύουν ότι το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να είναι απλά χειροκροτητής της Κυβέρνησης.

Νικόλας: Χρειάζεται μια επανεκκίνηση

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ήταν χθες το πρωί φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, όπου αναφέρθηκε στην απόφαση της Γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος για τη διενέργεια ενός πολιτικού και καταστατικού συνεδρίου σημειώνοντας πώς ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πρώτος ανέλαβε το κομμάτι των ευθυνών που αναλογούν στον ίδιο προσωπικά αλλά και στην ηγεσία, λέγοντας πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει ο ίδιος.

«Είμαι ο πρώτος που αναγνωρίζω αυτή την ευθύνη και προσωπικά και ως ηγεσία. Η επιλογή είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα για να διορθώσουμε τις δυσκολίες. Αυτό που ζητάμε αυτή την περίοδο είναι εισηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως σκοπός πια είναι ο εκσυγχρονισμός του κόμματος με ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, επικοινωνίας και παραγωγής πολιτικής. Χρειάζεται τόνισε μια επανεκκίνηση.

Είπε ακόμη πως λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού, το κόμμα επωμίζεται βάρος από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, ζητήματα που όπως είπε θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κυβερνητικές πολιτικές.

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More