Monday, July 15, 2024
Home » ΒΙΝΤΕΟ με φυσικό ήχο από τη διαμάχη Χριστοδουλίδη – Στεφάνου στο Εθνικό Συμβούλιο: «Εσύ είσαι τούτος»

ΒΙΝΤΕΟ με φυσικό ήχο από τη διαμάχη Χριστοδουλίδη – Στεφάνου στο Εθνικό Συμβούλιο: «Εσύ είσαι τούτος»

0 comment

Με ένα μπρα-ντε-φερ προέδρου δημοκρατίας-γενικού γραμματέα ΑΚΕΛ, και μάλιστα παρουσία τηλεοπτικών συνεργίων, ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη συνεδρία του εθνικού συμβουλίου όπου θα συζητούνταν οι εξελίξεις στο κυπριακό.

Με φόντο τις κατηγορίες που αντάλλαξαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από τη διαφωνία προεδρικού-Στιουαρτ για το θέμα των εγκλωβισμένων στη νεκρή ζώνη 29 παράτυπων μεταναστών.

Η συζήτηση ξεκίνησε κάπως έτσι..

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Ο Στέφανος δεν μας μιλά.

ΣΤΕΦΑΝΟΥ : Τι να πω; Αφού κατασκευάζεις ειδήσεις για να τις κριτικάρεις. Και υιοθετείς πρακτικές του Αναστασιάδη.
Και η συνέχεια σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε η κάμερα του OMEGA:

: Έμαθα τα που εσένα, θυμάσαι;
: Πότε έκαμα εγώ έτσι πράμα;
: Θυμάστε που ήταν ο Ντάουνερ και εφκαίνετε και εκάμνετε κριτική του Ντάουνερ δημόσια; Γιατί δεν τα βρίσκατε δημόσια τότε και εκάμνατε κριτική;

Οι όροι εντολής του Στιούαρτ δεν έχει να κάμει με τούτο το θέμα, εν πολλά συγκεκριμένοι.
Και τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέσυρε σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας. «Εσύ είσαι τούτος. Είμαστε σε σύγκρουση με τα Ηνωμένα Έθνη», είπε.

ΣΤΕΦΑΝΟΥ: «Εν είμαστε σε καμία σύγκρουση».
Μετά το πέρας του εθνικού, οι δύο πλευρές προσπάθησαν να κατεβάσουν τους τόνους,λέγοντας πως ουδεμία ένταση υπήρξε και πως η συνεδρία του εθνικού διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα.
Η ουσία είναι ότι, η έκθεση Γκουτέρες για την UNFICYP, με συντάχτη τον εν Κύπρο εκπρόσωπό του κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη αφήνει την κυβέρνηση.
«Βλέπουμε μια προσέγγιση των ισων αποστάσεων και της αριθμητικής εξίσωσης./3,24 Λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα για προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της ασφάλειάς μας./3,45 Θα πρέπει να ανησυχεί η στρατιωτικοποίηση που βλέπουμε στις κατεχόμενες περιοχές,κάτι που εμπίπτει στους όρους εντολής της ειρηνευτικής δύναμης και να λαμβάνεται πάντοτε υπόψην ότι εμείς βρισκόμαστε σε αμυντική θέση, ενώ η άλλη πλευρά σε επιθετική διάταξη», είπε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Διαβάστε Σχετικά: ΒΙΝΤΕΟ / Η στιγμή της έντασης ανάμεσα σε Χριστοδουλίδη – Στεφάνου: Ο ΠτΔ δείχνει εφημερίδα στον ΓΓ ΑΚΕΛ

Ένταση μεταξύ Χριστοδουλίδη – Στεφάνου στο Εθνικό Συμβούλιο: Ιδού ο έντονος διάλογος που είχαν – Όλη η στιχομυθία

Διαφορετική η ανάγνωση ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, εν αναμονή των επόμενων βημάτων.

«Περισσότερα πράγματα και δυστυχώς και αιχμηρά για τις δύο πλευρές έχει η έκθεση για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP. Πολλά από τα πράγματα που υπάρχουν σε αυτή την έκθεση είναι αντανάκλαση και έκφραση μιας κατάστασης που δημιουργείται με φόντο το αδιέξοδο στο Κυπριακό», δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου.
«Θεωρώ ότι σημασία έχει και προς την κ. Ολγκίν να μεταφέρουμε κι ένα μήνυμα καθώς και προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ότι η Κύπρος δεν τάσσεται απέναντι του κι ότι από την πρώτη στιγμή χαιρέτισε και θεωρεί πολύ σημαντική την παρουσία της κ. Ολγκίν και χρειάζεται ακόμη να δούμε τι περισσότερο κάνουμε τώρα που χρειάζεται να ανανεωθεί η εντολή», είπε η Αννίτα Δημητρίου.
Για κάποιους πάντως ο Κόλιν Στιουαρτ είναι Persona non grata.

«Η συνεχιζόμενη παρουσία του στην Κύπρο μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει», είπε ο Σωτήρης Ιωάννου.
«Στην έκθεση καταγράφονται ασύστολα ψεύδη που θέλουν να πλήξουν τα συμφέροντα της Κυπριακής δημοκρατίας», δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

«Τηρούνται ίσες αποστάσεις, μόνο που αυτή τη φορά είναι λίγο πιο προκλητική η εξίσωση των άνισων», είπε σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Τσιμίλλης.

«Χρειάζεται προσοχή, σωστή ανάλυση των δεδομένων και εκείνες οι κινήσεις στο παρασκήνιο, που θα δώσουν την ευκαιρία στην πλευρά μας να ενισχύσει τα όποια ερείσματα έχει και τον δικό της ρόλο», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

Το μέλλον του Κυπριακού, μέσω της προσπάθειας Ολγκίν, βρίσκεται πλέον στα χέρια του Γενικού Γραμματέα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εθνικού συμβουλίου, ο Αντόνιο Γκουτέρες θα λάβει τις αποφάσεις του μετά την παράδοση της έκθεσης που συντάσσει η προσωπική του απεσταλμένη. Αυτό, σύμφωνα με την ενημέρωση της Λευκωσίας θα γίνει στις 10 Ιουλίου, ενώ την επομένη η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα προβεί σε άτυπη ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Αυτό που αναμένουμε σε κάθε έκθεση είναι αντικειμενικότητα, μια αντικειμενικότητα που να καταγράφονται και τα γεγονότα και τα δεδομένα. Εμείς επαναλαμβάνουμε διαρκώς, επίμονα, καθημερινά τη δική μας πρόθεση να επανέλθουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από το σημείο που έχουν διακοπεί για την επίτευξη μιας λύσης στη βάση της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα και κάθε αναφορά σε αυτή μας την πρόθεση τη θεωρούμε όχι μόνο θετική, αλλά και αυτονόητη», είπε στις δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Η έκθεση της Ολγκίν αναμένεται να κοινοποιηθεί στις πλευρές, χωρίς όμως να αποτελεί επίσημο έγγραφο του συμβουλίου ασφαλείας, δεδομένου ότι η ίδια λογοδοτεί αποκλειστικά στον Γενικό Γραμματέα, ως προσωπική του απεσταλμένη.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

The post ΒΙΝΤΕΟ με φυσικό ήχο από τη διαμάχη Χριστοδουλίδη – Στεφάνου στο Εθνικό Συμβούλιο: «Εσύ είσαι τούτος» appeared first on OmegaLive.

Omega Live

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More