Wednesday, April 23, 2025
Home » Από τη Γενεύη στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ για τη Σύνοδο Κορυφής

Από τη Γενεύη στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ για τη Σύνοδο Κορυφής

0 comments

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες – Θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ – Οι επαφές και το πρόγραμμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει απόψε από τη Γενεύη στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στηΣύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Μαρτίου.

Advertisement

Αύριο, 19 Μαρτίου, το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Το πρωί της 20ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ με θέμα το Μεταναστευτικό και θα ακολουθήσει η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται, ανάμεσα σε άλλα, της πολυμέρειας, της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των κρατών μελών της Ευρωζώνης, την οποία θα απασχολήσουν η οικονομία και η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θέματα Άμυνας και θα γίνει παρουσίαση της Λευκής Βίβλου.

Τέλος, οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ θα παρακαθήσουν σε δείπνο εργασίας, κατά το οποίο θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο, την Παρασκευή, 21 Μαρτίου.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00