Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο περιθώριο της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης στη Γενεύη – Εγινε αποτίμηση της διευρυμένης – Συμφώνησαν σε νέα συνάντηση στις 3-4 Απριλίου
Αποτίμηση της άτυπης διευρυμένηςσυνάντησης για το Κυπριακό και του τρόπου καλύτερης εφαρμογής των συμφωνηθέντων έγινε κατά τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Advertisement
- Ικανοποίηση ΠτΔ για αποτελέσματα Γενεύης. «Η προσπάθεια ξεκινά σήμερα»
Επιπλέον, στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο Υπουργών Εξωτερικών βρέθηκαν οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με επίκεντρο την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης της Συρίας, ανέφεραν.
Ακόμα, ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Φιντάν συζήτησαν για το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δυο χωρών, το οποίο θα διεξαχθεί εντός του Απριλίου.
Τέλος, όπως επεσήμαναν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές, συζήτησαν για την επόμενη συνάντηση των δύο Υπουργών, η οποία θα λάβει χώρα κατά τη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, στις 3-4 Απριλίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πηγή: Cyprus Times