Wednesday, July 17, 2024
Home » Αναβολή στο πόθεν έσχες – Πυρά για ξεκατινιάσματα απο Θεμιστοκλέους

Αναβολή στο πόθεν έσχες – Πυρά για ξεκατινιάσματα απο Θεμιστοκλέους

0 comment

Αναβολή στο πόθεν έσχες – Πυρά για ξεκατινιάσματα απο Θεμιστοκλέους

Αναβολή μιας βδομάδας παίρνει η συζήτηση και έγκριση της πρότασης νόμου της επιτροπής θεσμών για το πόθεν έσχες που στόχο έχει τη θέσπιση νέας νομοθεσίας προς αντικατάσταση υφιστάμενων νόμων για εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό του πλαισίου που διέπει το ζήτημα.

Συγκεκριμένα η Βουλή επιθυμεί να θεσπίσει νέα νομοθεσία προς αντικατάσταση του περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμου, ώστε να αναθεωρηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για το πόθεν έσχες και να αντιμετωπιστούν τυχόν κενά, αδυναμίες και δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή του και κατάργηση του νόμου περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων και θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίουγια το πόθεν έσχες των αξιωματούχων και των δημόσια εκτεθειμένων προσώπων,ώστε να εκσυγχρονιστεί και να εξορθολογιστεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανακοίνωσε ότι η απόφαση για αναβολή λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων νωρίτερα σήμερα και το θέμα θα συζητηθεί στην ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης 11 Ιουλίου, που θα αρχίσει μάλλον στις 3.00 το απόγευμα λόγω της μεγάλης ατζέντας.

Αυτή θα είναι και η τελευταία ολομέλεια με νομοθετικό έργο ενόψει θερινών διακοπών. Η Βουλή θα συνεδριάσει ξανά για καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι θα γίνονται δεκτές τροπολογίες και κάλεσε τους βουλευτές να αξιοποιήσουν αυτή την εβδομάδα ώστε να είναι έτοιμη η Βουλή να συζητήσει το ζήτημα στις 11 του μήνα. Είπε ακόμη ότι αν χρειάζεται η βοήθεια από τις υπηρεσίες της Βουλής, αυτή θα παρασχεθεί.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι πρόκειται για δύο νομοθετήματα για τα οποία ηπλειοψηφία της βουλής έχει άγνοια τι περιλαμβάνουν, όπως υποστήριξε.

Εξέφρασε ανησυχία γιατί όσες τροπολογίες και αν κατατεθούν, τα νομοθετήματα δεν θα αποκτήσουν συνοχή και συνεκτικότητα και δεν θα εξυπηρετούν το σκοπό τους.

Ανέφερε ότι το κοινοβούλιο και οι αξιωματούχοι θα διασυρθούν“και θα έχουμε και πάλι φαινόμενα ξεκατινιάσματος”. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, με το λεγόμενο capital statement, θα πρέπει να δηλώνονται από γούνες και τιμαλφή έως και σοκολάτες των παιδιών από τα περίπτερα, λέγοντας ότι θα διασύρουμε και τις συζύγους μας και τα παιδιά μας«για να κάνουν χάζι δέκα δημοσιογράφοι και πενήντα κατίνες του Αγίου Αντωνιού».

Στον κ. Θεμιστοκλέους απάντησε ο Πρόεδρος της επιτροπής θεσμών, βουλευτής ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου αναφέροντας ότι ο συνάδελφός του ήταν παρών σε πολλές από τις 24 συνολικά συνεδριάσεις στις οποίες συζητήθηκε το θέμα. Ανέφερε πως το τέλειο νομοθέτημα μπορεί να μην το πετύχουμε ποτέ και όσο και να το συζητάμε πάντοτε κάποιος θα βρεθεί να πει ότι χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.

«Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστεσωστοί και σοβαροί και να πάμε προς ψήφιση. Άποψή μου ακόμη και σήμερα, σεβαστή η θέση για αναβολή μιας βδομάδας», ανέφερε.

Είπε εξάλλου ότι το capital statement είναι διεθνές πρωτόκολλο που ακολουθείται παντού. Ο κ. Δημητρίου είπε ότι δεν πρέπει να έχουν έγνοια οι συνάδελφοι του για θέματα διασυρμού, προσθέτοντας ότι το νέο πλαίσιο και ολοκληρωμένο και πολύ πιο σωστό είναι, εξορθολογίζει πολλά που σήμερα δεν γίνονται και βαζει στην ουσία το πόθεν έσχες, δηλαδή «από που τα βρήκες».

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More