Πρόκληση προς την κοινωνία αποτελούν τα παζάρια για τις φορολογικές υποχρεώσεις σωματείων/εταιρειών ποδοσφαίρου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του τοΑΚΕΛ.
«Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη πρέπει να πάψει να κρύβεται και ξεκάθαρα να απαντήσει στην κυπριακή κοινωνία για το ζήτημα των φορολογικών υποχρεώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων κι εταιρειών: θα εφαρμόσει τον νόμο ή θα υποχωρήσει μπροστά στις πιέσεις;», προστίθεται.
Το ΑΚΕΛ, υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση όπως και τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ κι ΕΛΑΜόταν πριν ένα μήνα ψήφιζαν την αύξηση των εσόδων του ποδοσφαίρου από το στοίχημα, δήλωναν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά άλλη ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προωθεί την ισονομία, την ώρα μάλιστα που 1500 πολίτες βρέθηκαν στη φυλακή λόγω οφειλών προς το κράτος».
«Το ζήτημα των φορολογικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιρικών σωματείων κι εταιρειών δεν είναι θέμα σωματειακό ή οπαδικό, ούτε μπορεί να μετατρέπεται σε θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ ομάδων και οπαδών. Είναι ζήτημα ισονομίας και ισοπολιτείας, ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης», καταλήγει.
Πηγή: Φilenews