Ξεκίνησε η πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου… «Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας, κλειστοί οι δρόμοι (pics-video)

Sharing is caring!

Η μεγάλη πορεία θα ολοκληρωθεί στην Αμερικανική Πρεσβεία – Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη μία το μεσημέρι – Νωρίτερα υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ φοιτητών

Με την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνεται ο τριήμερος εορτασμός της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Φοιτητές, συλλογικότητες, απλοί πολίτες, μετέχουν στη μεγάλη πορεία. Ήδη, μετά τη μία το μεσημέρι, οπότε και οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν, φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του ιδρύματος.

Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κλαυθμώνος και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπου παρέμειναν μέχρι να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος της πορείας.

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων και στην οδό Σταδίου όπως και στη Βασ. Σοφίας και Αμαλίας.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ξεκίνησαν την πορεία

Κλειστοί τρεις σταθμοί του Μετρό

Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε στις 15:00 και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

Ένταση και αψιμαχίες μεταξύ φοιτητών

Εντάσεις υπήρξαν από το πρωί στο χώρο του ιστορικού κτηρίου. Φοιτητές εμπόδισαν την διακοινοβουλευτική επιτροπή να καταθέσει στεφάνι.

Αψιμαχίες προκλήθηκαν μεταξύ φοιτητών για να εμποδιστεί η είσοδος σε μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα πριν από την κατάθεση στεφάνου αντιπροσωπείας του κόμματος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Related posts