[ΒΙΝΤΕΟ]: «Τρύπα» εκατομμυρίων για τη CYTA από τις εγκαταστάσεις του Uclan

Sharing is caring!

Απώλειες της τάξεως 46 και πλέον  εκατομμυρίων ευρώ για το Ταμείο Συντάξεων και Χορηγημάτων των Υπαλλήλων της CYTA, επιβεβαιώνει πρόσφατη δικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Όλα άρχισαν όταν το Ταμείο Συντάξεων συνήψε σύμβαση χρηματοδότησης τον Ιούνιο του 2012 με την εταιρία ”FG Lancashire Accommodation Limited” για την ανέγερση πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση χρηματοδοτήθηκε άλλη εταιρία με συνολικό ποσό ύψους €24.909.647,35.

Με αυτό το ποσό θα αγοραζόταν γη επί της οποίας θα ανεγείρονταν πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και φοιτητικές και άλλες εστίες. Ως αντάλλαγμα οι Αιτητές θα λάμβαναν ποσό ύψους €44.969.322.

Σύμφωνα πάντοτε με την δικαστική απόφαση, αντί του ανταλλάγματος της συμφωνίας καταβλήθηκε σε διάφορες ημερομηνίες το συνολικό ποσό των €1.750.000.
Την τρύπα που δημιούργησε η μη καταβολή των οφειλόμενων ποσών προσπάθησε να κλείσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Cyta, με σειρά επιστολών.

Παρά τις οχλήσεις, το οφειλόμενο ποσό παρέμενε ανεξόφλητο, με το Ταμείο Συντάξεων να ασκεί αγωγή εναντίον της εταιρίας με αίτημα να διαλυθεί από το δικαστήριο.

Συνακόλουθα και λαμβάνοντας υπόψη ότι υπό τις περιστάσεις δημιουργείται νομοθετικό τεκμήριο ύπαρξης αδυναμίας πληρωμής χρεών το Δικαστήριο οφείλει να διατάξει την εκκαθάριση της Καθ’ης η Αίτηση Εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απομένει να διοριστεί εκκαθαριστής για την ανάληψη του οφειλόμενου ποσού, μέσω των ακινήτων που στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Uclan.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sigmalive

Related posts