Τζόρνταν: Η Adidas τον είχε απορρίψει επειδή ήταν… κοντός

Sharing is caring!

Πώς η απόρριψη από την Adidas τον οδήγησε στο ιστορικό deal με τη Nike

«Αν αποδεχθείς τις προσδοκίες των άλλων, ειδικά τις αρνητικές, τότε ποτέ δεν θα μπορέσεις να αλλάξεις το αποτέλεσμα», έλεγε το είδωλο του αμερικανικού αλλά και παγκόσμιου μπάσκετ, Μαικλ Τζόρνταν.

Η πορεία του στην κορυφή αυτό ακριβώς απέδειξε άλλωστε…

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν εύκολα για τον Air Mike.

Τον απέρριψαν από την ομάδα μπάσκετ του γυμνασίου του επειδή ήταν κοντός. Όμως, εκείνος αντί να τα παρατήσει, προσπάθησε ακόμη περισσότερο.

Ο Τζόρνταν πάντα ήθελε να γίνει το πρόσωπο του κορυφαίου brand sneakers στον κόσμο, αλλά η Adidas τον απέρριψε επειδή είχε ύψος μόλις 1.80.

Απογοητευμένος καθώς ήταν, αναζητούσε κάποιον που θα τον πίστευε. Η Converse του προσέφερε 100.000 δολάρια τον χρόνο με τη βεβαίωση ότι θα του συμπεριφέρεται όπως ακριβώς κάνει και με τους άλλους παίκτες. Όμως ο Τζόρνταν δεν ήθελε να είναι απλώς μέρος ενός πλήθους. Ήθελε να ξεχωρίζει.

«Τα όρια, όπως ο φόβος είναι σχεδόν μια ψευδαίσθηση», έλεγε.

Ήταν τότε που μπήκε στη ζωή του η Nike. Μια εταιρεία που τότε πάλευε να σταθεί στα πόδια της. Στην αρχή ο Τζόρνταν ήταν πολύ κολλημένος με την Adidas για να συναντηθεί με την Nike, όμως ο πατέρας του τον προέτρεψε να το κάνει, δίνοντάς του την εξής συμβουλή: «Μπορείς να είσαι όσο ψηλός θέλεις στο μυαλό σου».

Η Nike αναγνώρισε τις προοπτικές που είχε ο Τζόρνταν προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο ύψους 500.000 δολαρίων τον χρόνο αλλά υπό προϋποθέσεις… Ο Τζόρνταν έπρεπε να υλοποίησει τουλάχιστον έναν από τους εξής τρεις στόχους μέσα σε διάστημα τριών ετών:
1) Να κερδίσει τον τίτλο Rookie της χρονιάς, 2) να κερδίσει τον τίτλο All Star της χρονιάς και 3) να πετυχαίνει 20 πόντους κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι. Έπρεπε να δεχθεί την πρόκληση…

«Δεν μπορώ να δεχτώ την ήττα». Όλοι αποτυγχάνουμε σε κάτι. Άλλα δεν μπορώ να δεχθώ το να μην προσπαθήσω», ήταν το μότο του.

Τα Air Jordan ξεχώριζαν τόσο πολύ μέσα στο γήπεδο μέχρι που απαγορεύτηκαν επειδή ήταν πολύ χοντρά! Η Nike στήριξε όσο τίποτα άλλο το «αστέρι» της, τόσο ώστε πλήρωνε 5.000 δολάρια πρόστιμο κάθε φορά που τα φόραγε σε παιχνίδι!

Ο Τζόρνταν όχι μόνο πίστεψε στον εαυτό του αλλά κατάφερε να πετύχει και τους τρεις στόχους της Nike!

Πουλήθηκαν παπούτσια Air Jordan αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε διάστημα ενός έτους!

Η Nike έγινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής αθλητικών ειδών, ένδυσης και υπόδησης στον κόσμο.

Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ:youtube.com, newmoney.gr

 

 

newmoney.gr

Related posts