Τραγελαφική μετατρέπεται η κατάσταση πριν τις Bουλευτικές Eκλογές

Sharing is caring!

Όσον πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές τόσον περισσότερα ευτράπελα ακούγονται στην προσπάθεια των πολιτικών  δυνάμεων να πείσουν τους ψηφοφόρους μετατρέποντας τραγελαφικό το όλο σκηνικό. Η όλη κωμικοτραγική κατάσταση προκαλεί ταυτόχρονα αγανάκτηση και διασκέδαση παρακολουθώντας τους υποψήφιους βουλευτές να υπερασπίζονται τις θέσεις των κομμάτων τους. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην συμπεριφορά του κυβερνόντος κόμματος το οποίο, βλέποντας τα ποσοστά του να συρρικνώνονται με βάση τις δημοσκοπήσεις, προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που υπάρχει για την διακυβέρνηση του τόπου. Η κυριότερη ανησυχία τους εστιάζεται σε τέσσερεις τομείς: 1) την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, 2) την αργοπορημένη κρατική ενίσχυση της οικονομίας, 3) την συμμετοχή του προεδρικού στην διαφθορά των πολιτογραφήσεων και 4) το αναμενόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Για το πρώτο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γυροφέρνει τα νοσοκομεία για να δηλώσει υποστηρικτής του εμβολίου της AstraZeneca στην προσπάθεια του να αποφύγει την μείωση του ρυθμού εμβολιασμού. Με τεχνάσματα διαδικτυακών προβλημάτων στην Πύλη εμβολιασμού αποκλείονται δεύτερης ευκαιρίας οι μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 63) και προωθούνται νεότερες ηλικίες με απώτερο στόχο την υλοποίηση του πλάνου να εμβολιαστούν(μια δόση) οι 45άρηδες έως την 1η Μαΐου. Μόνο που τα επιλεγμένα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson δεν τους βγαίνουν λόγω της ανησυχίας του κοινού. Σε μια ύστατη προσπάθεια ο Πρόεδρος εξανάγκασε τους υπουργούς του να εμβολιαστούν στην παρουσία του με AstraZeneca για να πείσει τους πολίτες να εμπιστευθούν το εμβόλιο και να επιτύχει προεκλογικά να κατεβάσει το όριο ηλικίας που εμβολιάστηκε. Έχει καταντήσει πατριωτικό σύνθημα ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Για το δεύτερο, ο κομπιναδόρος πρόεδρος του ΔΗΣΥ μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο της Βουλής φέρνει νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, ένα χρόνο μετά που το απέσυρε ο υπουργός οικονομικών κομπάζοντας ότι είχε σχέδιο Β. Δεν έφτανε αυτό κατηγόρησε με απύθμενο θράσος την αντιπολίτευση για παίγνια, επειδή ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ζήτησε να εξετασθεί ως κατεπείγον και να μην στερηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την οικονομική ενίσχυση. Τελευταία ο κ. Αβέρωφ μέσα στην σύγχυση του μιλά με την βαριά κυπριακή διάλεκτο που του βγαίνει.

Για το τρίτο που αφορά τα χρυσά διαβατήρια των πέντε προσώπων της Μαρίνας Αγίας Νάπας που εκδόθηκαν παράνομα, η οργή του Γενικού Εισαγγελέα εναντίον του Γ. Ελεγκτή που το αποκάλυψε, καταδεικνύει τον καιροσκοπικό διορισμό του μαζί με τον βοηθό του(πρώην εμπλεκόμενων υπουργών) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν είναι δυνατό να επικαλείται συνταγματική εκτροπή ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων και νυν Γ. Εισαγγελέας.

Για το τέταρτο ο ΔΗΣΥ ζητεί από όλους την στήριξη του προέδρου στην επικείμενη πενταμερή διάσκεψη όπου θα δώσει την μάχη για την χαλαρή ομοσπονδία και την πολιτική ισότητα τουρκικών προδιαγραφών. Τελευταία είδηση εντυπωσιασμού(παίγνιου) η επίσκεψη  σαφάρι Αβέρωφ στην Γερμανία για να συζητήσει το Κυπριακό με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μέρκελ και να ζητήσει μεσολάβηση για κατευνασμό του Έρντογαν στις συνομιλίες.

Με όλο αυτό το μπάχαλο και την ασυναρτησία, παρακολουθεί έντρομος ο Κύπριος ψηφοφόρος και διερωτάται τί πρέπει να ψηφίσει. Αυτούς που τον κοροϊδεύουν υποτιμώντας την νοημοσύνη του; αυτούς που διέσυραν το κράτος; αυτούς που φορτώνονται πατριωτικές κορώνες; αυτούς που παίζουν με την υγεία ή αυτούς που οδηγούν το εθνικό θέμα σε επικίνδυνα μονοπάτια; Η επιλογή είναι δική σας

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΟ

ΠΗΓΗ:philenews.com

Related posts