Τουρκικό Βιετνάμ… Μάχες σώμα με σώμα Τούρκων και Κούρδων στο Β. Ιράκ: 8 νεκροί και 12 τραυματίες – Aγνοείται ελικόπτερο με 9 στρατιώτες (βίντεο – εικονες)

Sharing is caring!

Σε βιετνάμ μετατρέπεται η επιχείρηση των Τούρκων στο Βόρειο
Ιράκ με την κωδική ονομασία Claw-Lightning και
Claw-Thunderbolt. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη
οκτώ νεκροί Τούρκοι στρατιώτες– κατ’ άλλες πηγές 10- και 12
τραυματίες. Ταυτόχρονα πληροφορίες αναφέρουν πως αγνοείται
τουρκικό μεταγωγικό
 ελικόπτερο με 9 στρατιώτες.
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα διεξάγονται στις περιοχή μεταξύ
Zendura και Derarê στην Metina.

Δυνάμεις του PKK εξαπέλυσαν αντεπίθεση για να σταματήσουν την τουρκική προέλαση.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων επικεντρώνονται στις περιοχές Matina και Avashin ανατολικά και δυτικά του ποταμού zap.

Τουρκικές χερσαίες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε 3 σημεία στα βουνά Kesta που επιτηρούν 50 χωριά στις περιοχές Kani Masi και Bamarni.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ. Ακάρ ανέφερε σήμερα ότι τα μαχητικά βομβαρδίζουν θέσεις του PKK κοντά στο βουνό Qandil.

Ο Χ. Ακάρ  μετέβη εσπευσμένα στο κέντρο επιχειρήσεων στο Hakkari μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ Yaşar Güler, τον Α/ΓΕΣ Ümit Dündar, τον Α/ΓΕΑ Hasan Küçükakyüz και τον Α/ΓΕΝ  Adnan Özbal.

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

 

Τα πρώτα Βίντεο

 

 

 

 

Από την αρχή της σύγκρουσης στο βόρειο Ιράκ, πολυάριθμες στατιστικές και ειδήσεις έχουν δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και των δύο πλευρών σχετικά με το θάνατο ή τον τραυματισμό των Τούρκων και του μαχητών του ΡΚΚ.

Αρκετές ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης είχε σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ στην επαρχία Ντόχουκ. Αργότερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και ένας τραυματίστηκε.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσημα, ότι 37 μαχητές του PKK είχαν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης. Από την άλλη πλευρά, το PKK δήλωσε ότι 38 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 12 άλλοι τραυματίστηκαν στο βόρειο Ιράκ. Επί του παρόντος, συνεχίζονται συγκρούσεις στις βόρειες περιοχές του Ιράκ και εάν συνεχιστεί η τουρκική επιχείρηση, υπάρχει πιθανότητα πολλαπλασιασμού των θυμάτων και από τις δύο πλευρές.

Ως επί το πλείστον, οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σύγκρουση στο Β. Ιράκ μεταξύ των μαχητών του PKK και του τουρκικού στρατού, προέρχονται κυρίως από τα τουρκικά ΜΜΕ και τα πρακτορεία ειδήσεων, ενώ τα ελάχιστα κουρδικά μέσα που διαδίδουν πληροφορίες δεν παρέχουν οπτικές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.

ΠΗΓΗ:pasmiellinbarbaros.blogspot.com

 

 

 

 

Related posts