Τον συνέλαβαν και ομολόγησε 25 διαρρήξεις – Ρολόι 150,000 στα κλοπιμαία

Sharing is caring!

Κοντά στην εξιχνίαση 25 διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Αμμοχώστου, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη υπόπτου προσώπου και τον εντοπισμό κλοπιμαίας περιουσίας στην κατοχή του. Τον ύποπτο, άντρα ηλικίας 24 ετών, εντόπισαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, που εργαζόμενοι εκτός ωρών υπηρεσίας, μετείχαν σε συντονισμένη επιχείρηση του ΤΑΕ, στην περιοχή συγκροτήματος κατοικιών όπου έχει διαπραχθεί αριθμός διαρρήξεων και κλοπών, με σκοπό την πρόληψη των διαρρήξεων και τον εντοπισμό του δράστη.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5.00 τα ξημερώματα σήμερα, τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου που μετείχαν στην επιχείρηση, αντιλήφθηκαν τον 24χρονο να κινείται ύποπτα προς το συγκρότημα κατοικιών, στην περιοχή Αγίας Νάπας. Μέλος του ΤΑΕ αναγνώρισε τον 24χρονο ως το πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε διάρρηξη που διαπράχθηκε στις 02 Οκτωβρίου, σε δεύτερο συγκρότημα κατοικιών, επίσης στην Αγία Νάπα, καθώς και ως το πρόσωπο που στις 02 και 03 Οκτωβρίου, περιφερόταν ύποπτα ανάμεσα σε κατοικίες του πρώτου συγκροτήματος κατοικιών. Στοιχεία για την περιγραφή του συγκεκριμένου υπόπτου προσώπου, η ταυτότητα του οποίου παρέμενε άγνωστη, προέκυψαν από τη διερεύνηση των υποθέσεων διάρρηξης και κλοπής που είχαν διαπραχθεί στα δύο συγκροτήματα.

Τα μέλη του ΤΑΕ έθεσαν υπό παρακολούθηση τον 24χρονο ύποπτο, ο οποίος εισήλθε στο συγκρότημα κατοικιών και στη συνέχεια αποπειράθηκε να διαρρήξει μία από τις κατοικίες. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε ανακοπή και έλεγχο του υπόπτου, ο οποίος αρνήθηκε να παρουσιάσει τα στοιχεία ταυτότητας του. Κατά τον έλεγχο, μέσα σε τσάντα ώμου που αυτός έφερε, ανευρέθηκαν μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2,500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του ανευρέθηκε και ένα ρολόι.

Αφού ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση των ανευρεθέντων, συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Κατά τη σύλληψη του έσπρωξε έναν από τους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, ανακόπηκε άμεσα ωστόσο και συνελήφθη και για τα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού και της αντίστασης κατά την νόμιμη σύλληψη.

Ο 24χρονος ακολούθως οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Με την εξακρίβωση των στοιχείων του, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του και για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, αφού όπως διαπιστώθηκε, αυτός βρίσκεται παράνομα στη Δημοκρατία, από τον Ιανουάριο, 2021, όταν και έληξε η προσωρινή άδεια παραμονής του.

Ανακρινόμενος από τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ο 24χρονος ύποπτος φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη 25 διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, που διαπράχθηκαν σε συγκροτήματα κατοικιών στην Αγία Νάπα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ ο ίδιος προέβη και σε υποδείξεις σκηνών διαρρήξεων που φέρεται να διέπραξε. Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν περιουσία που διερευνάται κατά πόσο είχε κλαπεί κατά τις υπό διερεύνηση διαρρήξεις.

Ανάμεσα στα ανευρεθέντα είναι και ένα ρολόι αξίας 150 χιλιάδων ευρώ, που είχε κλαπεί μετά από διάρρηξη κατοικίας σε ένα από τα συγκροτήματα. Η κλοπή του είχε καταγγελθεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από τους ενοίκους της κατοικίας. Ανευρέθηκαν επίσης αριθμός κινητών τηλεφώνων, ρολόγια και κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου, αρώματα και τσάντες.

Με τη σύλληψη του 24χρονου και τον εντοπισμό της κλοπιμαίας περιουσίας, 25 διαρρήξεις κατοικιών και κλοπών που είχαν καταγγελθεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση. Αναμένεται αύριο η Αστυνομία να αιτηθεί την έκδοση δικαστικού διατάγματος προσωποκράτησης του υπόπτου, για σκοπούς διερεύνησης των υποθέσεων διάρρηξης και κλοπής, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να συνεχίζει τις εξετάσεις, μεταξύ άλλων και τις εξετάσεις για αναγνώριση των ανευρεθέντων κλοπιμαίων, από τους ιδιοκτήτες τους.

Πηγή: Sigmalive

Related posts