Τμ. Μετεωρολογίας Βροχές και καταιγίδες στο «καιρικό μενού»- Χιόνια στα ορεινά

Sharing is caring!

Το βαροµετρικό χαµηλό που βρίσκεται βορειοδυτικά της Κύπρου εξασθενεί σύντοµα και ασθενής χαµηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή.

 

Το βράδυ της Δευτέρας 30/12, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές, πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σύντοµα ο καιρός αναµένεται να βελτιωθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά αρχικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης αλλά αργότερα θα καταστεί ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον -1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και τα ψηλότερα ηµιορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη 31/12, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγµένη αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Το βράδυ της Τρίτης 31/12, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια, λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Την Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Μετά το µεσηµέρι δεν αποκλείεται να σηµειωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 30 εκατοστά.

Related posts