Θρίλερ για γερά νεύρα ο κρατικός προυπολογισμός μετά το “ΟΧΙ” από Μυριάνθους

Sharing is caring!

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Θρίλερ για γερά νεύρα ο κρατικός προυπολογισμός μετά το “ΟΧΙ” από Μυριάνθους

Η ΕΔΕΚ δεν έχει πει ακόμη το μεγάλο “ΝΑΙ” καθώς αναμένει διαβεβαιώσεις για κάποια από τα αιτήματα της, ενώ όπως όλα δείχνουν “κόκκινη” γραμμή αποτελεί η νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος του δανειολήπτη να προσφεύγει στη δικαιοσύνη, όταν προκύπτουν παράνομες καταχρηστικές ρήτρες από πλευράς τραπεζών.

Μάλιστα, κατά την χθεσινή συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους φάνηκε να μην ικανοποιείται από την στάση του Προέδρου του ΔΗΣΥ και να αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης.

Ηλίας Μυριάνθους – Βουλευτής ΕΔΕΚ
“Δεν μπορώ να αγοράσω ψάρι στο γυαλό. Εγώ θέλω ρυθμίσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού εγκριμμένες. Εδώ έκαναν κούρεμα καταθέσεων σε μία μέρα, δεν μπορούν να φέρουν σε πέντε μέρες ένα νομοσχέδιο που να αλλάζει ουσιαστικά μόνο μία παράγραφο;”

Οι ισορροπίες των κομμάτων τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν διαφοροποιηθεί καθόλου από την προηγούμενη φορά και έχουν ως εξής:

Υπέρ του προυπολογισμού τάσσονται ο Δημοκρατικός Συναγερμός με 18 ψήφους, η Αλληλεγγύη με 2 ψήφους, το ΕΛΑΜ με επίσης 2 ψηφους και η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων με 3 ψήφους. Σύνολο 25 ψήφοι.
Εναντίον του προϋπολογισμού τάσσονται το ΑΚΕΛ με 16 ψήφους, το ΔΗΚΟ με 7, οι Οικολόγοι με 2 και η Άννα Θεολόγου με μία ψήφο. Σύνολο 26 ψήφοι.
Το αποτέλεσμα θα κρίνει η ΕΔΕΚ η οποία έχει στη διάθεση της 3 ψήφους και η Συμμαχία Πολιτών με μία ψήφο.

Έαν οι τέσσερις ψήφοι που απομένουν δεν κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση και προκύψει με κάποιο τρόπο ισοψηφία, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως σε αυτή την περίπτωση θα ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού.

Αδάμος Αδάμου – Πρόεδρος Βουλής
“Αν κρίνεται στη ψήφο την δική μου, θα προβληματιστώ πάρα πολύ και θα τον ψηφίσω τον προϋπολογισμό. Το έχω πει και έχει γραφτεί αυτό το πράγμα.”

Όπως όλα δείχνουν το σκηνικό δεν θα ξεκαθαρίσει πριν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου όπου θα τεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός.

πηγη: alphanews.live

 

 

 

Related posts