Συνάντηση Μ.Θεοδωράκη και Α.Κουίν – Οι δύο μύθοι χόρεψαν μαζί συρτάκι (βίντεο)

Sharing is caring!

Συνάντηση Μ.Θεοδωράκη και Α.Κουίν - Οι δύο μύθοι χόρεψαν μαζί συρτάκι (βίντεο)

Συνάντηση Μ.Θεοδωράκη και Α.Κουίν – Οι δύο μύθοι χόρεψαν μαζί συρτάκι (βίντεο)

Μία μυθική συνάντηση έλαβε χώρα στο Μόναχο, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε με τον Άντονι Κουίν επάνω στην πίστα και χόρεψαν συρτάκι.

Οι δύο προσωπικότητες είχαν ενωθεί χάρη στη μουσική, όταν ο Αμερικανός ηθοποιός χόρευε για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» το συρτάκι, καθιστώντας το μπουζούκι και την ελληνική ψυχή συνώνυμα της ελευθερίας, με όχημα την αξεπέραστη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Άντονι Κουίν

Περισσότερα από 30 χρόνια μετά τη θρυλική σήμερα ταινία, ο Μίκης Θεοδωράκης θα συναντούσε τον Άντονι Κουίν στην Πλατεία Κένινγκ, στο Μόναχο της Γερμανίας. Μπροστά σε πλήθος κόσμου που τους επευφημούσε, συνθέτης και ηθοποιός αντάμωσαν και πάλι με συνδετικό ιστό τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Στις 29 Ιουλίου του 1995, ο Μίκης Θεοδωράκης καλούσε τον Άντονι Κουίν να πετάξει το σακάκι και τη γραβάτα και να χορέψει. Ο ηθοποιός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Έλληνα δημιουργού και χόρεψε υπό τους ήχους του «Στρώσε το στρώμα σου για δυο».

 

Αμέσως μετά, η εκρηκτική μουσική του Αλέξη Ζορμπά, που ξυπνά τις αισθήσεις, ξεκινά, με τον Γιώργο Τζιστούδη στο μπουζούκι, και ο Μίκης Θεοδωράκης πλησιάζει τον Άντονι Κουίν χορεύοντας αντικριστά, την ώρα που το πλήθος παραληρούσε. Στο τέλος οι δυο άντρες αγκαλιάζονται σφιχτά, εμφανώς συγκινημένοι.

Βίντεο: «Χόρεψα μόνο για τον τεράστιο φίλο μου, κ. Θεοδωράκη»
Αφού κόπασε το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα, ο Άντονι Κουίν πήρε το μικρόφωνο και είπε. «Χόρεψα μόνο για τον τεράστιο φίλο μου, κ. Θεοδωράκη. Τον αγαπώ, ξέρω ότι αγαπάτε τη μουσική του και θέλω να ξέρετε πως η μουσική του ”Ζορμπά” είναι η μουσική της ζωής. Για να ζεις τη ζωή στο έπακρο πρέπει πάντα να αγαπάς και εγώ σε αγαπάω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε, λέγοντας: «Ο Άντονι Κουίν είναι η ζωή, είναι ο Ζορμπάς, είναι η ζωή, είναι ελευθερία».

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Related posts