Συγκλόνισε η Σιμόν Μπάιλς: «Κατηγορώ ένα σύστημα που επέτρεψε τη σεξουαλική μου κακοποίηση… Το FBI επιχείρησε συγκάλυψη»

Sharing is caring!

 

«Κατηγορώ ένα ολόκληρο σύστημα που επέτρεψε τη σεξουαλική μου κακοποίηση» – H σούπερσταρ της ενόργανης γυμναστικής, η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Γερουσίας – Οι αστοχίες και η συγκάλυψη του FBI

H σούπερσταρ της ενόργανης γυμναστικής, η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Γερουσίας, αναφορικά με την αποκρουστική υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών και γυναικών της Εθνικής Ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ, από τον αθλίατρο Λάρι Νασάρ.

Μαζί με την ολυμπιονίκη κατέθεσαν δύο ακόμη αθλήτριες, η Άλι Ράιζμαν και η Μακάιλα Μαρούνεϊ, που στάθηκαν ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Γερουσίας μαζί με τον επικεφαλής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι.

Το σκάνδαλο έχει ξεσπάσει εδώ και τρία χρόνια, με τη Σιμόν Μπάιλς να αποτελεί το πιο προβεβλημένο πρόσωπο, μεταξύ 330 θυμάτων συνολικά που κατήγγειλαν τον αθλίατρο.

Η Γερουσία εξετάζει τώρα τις αστοχίες, την απόπειρα συγκάλυψης και την ολιγωρία του FBI μπροστά στις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του Νασάρ.

«Κατηγορώ ένα ολόκληρο σύστημα που επέτρεψε αυτή την κακοποίηση»

«Κατηγορώ τον Λάρι Νασέρ και, επίσης, κατηγορώ ένα ολόκληρο σύστημα που επέτρεψε και διαιώνισε αυτή την κακοποίηση», δήλωσε η Μπάιλς.

Ο γιατρός βρίσκεται ήδη στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή για τις πράξεις του.

«Αν επιτρέπεις σε ένα “αρπακτικό” να βλάπτει παιδιά, οι συνέπειες θα είναι σαρωτικές και σοβαρές», πρόσθεσε σχεδόν δακρυσμένη η Σιμόν Μπάιλς ενώπιον της επιτροπής.

«Μας απογοήτευσαν και δικαιούμαστε απαντήσεις. Φαίνεται πως το FBI έκλεισε τα μάτια ενώπιόν μας» είπε, επίσης, η Σιμόν Μπάιλς.

Οι αστοχίες και η συγκάλυψη του FBI

Το FBI φαίνεται πως υπέπεσε σε σειρά παραλείψεων και λαθών, ενώ οι πράκτορες της υπηρεσίας που ανέλαβαν την υπόθεση επιχείρησαν να καλύψουν τις αστοχίες τους, κατασκευάζοντας στοιχεία και παραποιώντας τις καταθέσεις των θυμάτων. Στο μεταξύ, ο Νάσαρ συνέχιζε τη δράση του μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες.

«Επέλεξαν να κατασκευάσουν ειδήσεις, να πουν ψέματα για όσα είπα και να προστατεύσουν έναν κατά συρροή παιδοβιαστή», δήλωσε η αθλήτρια Μακάιλα Μαρούνεϊ. «Ποιο είναι το νόημα της καταγγελίας αν είναι οι ίδιοι οι πράκτορες του FBI να την κρατήσουν για τους εαυτούς τους και να τη θάψουν σε ένα συρτάρι;», διερωτήθηκε.

Συνολικά, ο αθλίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από περισσότερες από 330 γυναίκες και κορίτσια της ομάδας των ΗΠΑ, αλλά και του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Η Μαρούνεϊ, επίσης χρυσή ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο, έχει καταγγείλει πως υπήρξε θύμα των ορέξεων του Νασάρ από την ηλικία των 13 ετών και για διάστημα επτά ολόκληρων χρόνων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Related posts