Στο ίδιο έργο θεατές: Κλείνει και πάλι ο θάλαμος νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς

Sharing is caring!

Για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από 3 μήνες, κυβέρνηση και ΟΚΥΠΥ, επανέρχονται με νέα απόφαση για «αναστολή» της λειτουργίας του Παθολογικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.
Περί τα μέσα Απριλίου, ως Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Πάφου εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, αλλά και την κάθετη διαφωνία μας με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ για «προσωρινό» κλείσιμο του Παθολογικού Θαλάμου στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και την μεταφορά του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου, για υποστήριξη του θαλάμου covid-19, που λειτουργούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
Σήμερα είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, αφού κυβέρνηση και ΟΚΥΠΥ αποφάσισαν την «αναστολή» της λειτουργίας του θαλάμου νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, προκειμένου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μεταφερθούν και να ενισχύσουν τα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού, λόγω των αυξημένων νοσηλειών ασθενών με covid-19.
Για ακόμη μία φορά, κυβέρνηση και ΟΚΥΠΥ επιχειρούν ν΄ αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων με μπαλωματικές λύσεις, κλείνοντας θαλάμους σε κρατικά νοσηλευτήρια σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς, τα οποία εξυπηρετούν ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής με αυξημένο τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αδυναμία και τη μη ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΑΚΕΛ, οι κυβερνώντες δεν μερίμνησαν να λάβουν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για προετοιμασία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το 4ο κύμα της πανδημίας.
Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην επαρκή στελέχωση όλων των νοσηλευτηρίων της Κύπρου και ιδιαίτερα του νοσοκομείου Αμμοχώστου, προχωρεί στη λήψη βεβιασμένων αποφάσεων που θυματοποιούν απομακρυσμένες περιοχές. Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση και τον ΟΚΥΠΥ είναι τεράστιες.

20/7/2021

Related posts