Στήνουν στον τοίχο το ΡΙΚ μετά την απόφαση να μη μεταδώσει την Ολομέλεια

Sharing is caring!

Τι και αν ο κρατικός προϋπολογισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ψηφίσματα της Ολομέλειας της Βουλής.
Η σπουδαιότητα του μάλιστα, φαίνεται και από το χρόνο που δαπανείται από τις επιτροπές αλλά και την Ολομέλεια για συζήτηση του περιεχομένου του. Το ΡΙΚ χθες επέλεξε να μην μεταδώσει ζωντανά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής που εξετάζει τον προϋπολογισμό του Κράτους για το νέο έτος. Ο λόγος, παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και τα ποσοστά τηλεθέασης που προσφέρει.

Η απόφαση του ΡΙΚ ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητη. Αντίθετα, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου αλλά και το σχόλιο του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου ο οποίος πριν την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, έψεξε την απόφαση του ΡΙΚ, το οποίο μεταδίδει το παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, λέγοντας πως θα μπορούσε να γίνει διευθέτηση από το κανάλι προκειμένου να μεταδοθεί η συνεδρία από ένα εκ των δύο καναλιών του ΡΙΚ.

Παίρνοντας το λόγο η Αννίτα Δημητρίου, είπε πως είναι απαράδεχτο από το ΡΙΚ να μην μεταδώσει τη Βουλή ειδικά τη μέρα της συζήτησης του Προϋπολογισμού, τονίζοντας πως έχει δρομολογηθεί επιστολή από την Προεδρία της Βουλής προς το ΡΙΚ για το θέμα αυτό.

Ο κ. Στεφάνου είπε μετά από επιστολή που απέστειλε στο ΡΙΚ, σε σχέση με τον τερματισμό της μετάδοσης των ανακοινώσεων και δηλώσεων των κομμάτων από το δελτίο ειδήσεων των 14:00 ενημερώθηκε από το κρατικό κανάλι ότι αυτές τερματίστηκαν επειδή…δεν «έπαιζαν». Μάλιστα διερωτήθηκε ποιος είναι ο ρόλος του ΡΙΚ,  στο πλουραλισμό και την ενημέρωση όταν μάλιστα πριν λίγες μέρες το Σώμα ψήφισε ομόφωνα τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ.

Επιστολή και από Αννίτα

Η Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει δρομολογήσει την αποστολή επιστολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του ΡΙΚ, για τη μη αναμετάδοση της συνεδρίας του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

Μιλώντας από το προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία συνεδριάζει για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ΡΙΚ να μην δείχνει τη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, ειδικά τις ημέρες των προϋπολογισμών.

«Έχει δρομολογηθεί επιστολή και εκ μέρους της Προεδρία της Βουλής. Είναι απαράδεκτο το ΡΙΚ -ειδικά τις ημέρες των προϋπολογισμών – να μην δείχνει τη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων», είπε η κ. Δημητρίου.

Ωστόσο φαίνεται πως η αντίδραση και τα αρνητικά σχόλια έφεραν αποτέλεσμα αλλά με καθυστέρηση. Αργά χθες το βράδυ και αφού η Ολομέλεια της Βουλής είχε ολοκληρωθεί το ΡΙΚ αποφάσισε να μεταδώσει την συνεδρία από το ΡΙΚ 2.

ΠΗΓΗ: h.alphanews.live

Related posts