Σταύρος Γιαλλουρίδης – Stavros Yiallourides

Sharing is caring!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "BOATHE TPTH MAIOT ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020 Μόνο n κάθαρση θα φέρει τη χαμένη αξιοπιστία στόχο την αποκάλυψη σκανδάλων noυ σχετίζονται την οικονομία φιλοδοξεί εισέλθει στη ÎÎÏÎή® Κίνημα Αφύπνιση 2020. συνέντευξή του στον υποψήφιος βουλευτής Κινήματος στην επαρχία Λεμεσού Σταύρος ιαλλουρίδης τονίζει πως ομάδες ενεργών πολιτών αν σηκωθούν anó Ov καναπέ μπορούν διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, ασκώντας πολιτική πίεση στη Αφύπνιση μέσα ÎÎυÎή φέρει φως θα τυφλώσει ματαιοδοξία πολίτες γνωρίσουν αθέατο κόσμοτων συμφερόντων των 192020(α入入ά"
*Με δεδομένο ότι το «Κίνημα Αφύπνιση 2020» ιδρύθηκε από τον Σύνδεσμο Κατόχων Αξιογράφων κατέρχεστε στις εκλογές για να ασκήσετε πολιτική πίεση για τα πάγια αιτήματα τους;
Δε θα απαντήσω σαν πολιτικός γιατί δημόσια το έχω αναφέρει ότι δεν πρόκειται να φορέσω ποτέ
το κουστούμι του πολιτικού και να με απορροφήσει το σύστημα.
Θα απαντήσω σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Σαν ένας από τους χιλιάδες πληγωμένους πολίτες που η ΣΥΜΜΟΡΙΑ έχει κτυπήσει.
Σε έναν πόλεμο υπάρχουν τραυματίες σε διαφορά μέρη του σώματος αλλά και της ψυχής.
Κάποιους λήστεψαν με τη μεγάλη απάτη των αξιογράφων , κάποιους ( όχι όλους ) κούρεψαν τις καταθέσεις. Νέοι ξενιτεύτηκαν ή έμειναν
άνεργοι. Μείωσαν επιδόματα σε δυσπραγούντες. Αρκετοί συμπολίτες μας παρόλο που ήταν θύματα της οικονομικής κρίσης , και μετέπειτα της πανδημίας και αδυνατούσαν να πληρώσουν τις οφειλές τους , έχασαν το σπίτι τους , την επαγγελματική τους στέγη , τη περιουσία των γονιών τους. Συντάξεις πείνας και μισθοί που δεν σου επιτρέπουν να ζεις με αξιοπρέπεια. Μετράς το κάθε ευρώ ελπίζοντας στη βοήθεια των γονιών σου για να βγάλεις το μήνα.
Μας έχουν φυλακισμένους εδώ και 14 μήνες και με άστοχα μέτρα μας έκαναν να μετρούμε τις μέρες , τις βδομάδες και μήνες μέχρι να αποφυλακιστούμε. Τα Μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μόνιμες διακοπές. Θλίψη και εξαθλίωση. Η ποιότητα ζωής ποτέ δεν ήταν πιο εξευτελιστική.
Και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Κανείς δεν νοιάζεται. Αυτό που έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας πριν ένα χρόνο, ακούγεται τόσο φυσιολογικό σήμερα. Σκέψου το.. θα γίνει. Τίποτα πλέον δεν είναι απίθανο. Το Hollywood μοιάζει πολύ φτωχό σε σενάρια φαντασίας μπροστά σε αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε.. και θα ζήσουμε. Για όλα αυτά δεν δικαιούμαστε να μην είμαστε ενωμένοι μα πάνω από όλα Αφυπνισμένοι.
Δεν δικαιούμαστε να κατηγοριοποιούμε τις πληγές
Ενώνουμε τις πληγές. Τις δυνάμεις και Τίς φωνές μας. Με αυτή την κατάθεση ψυχής βγήκα από τα χαρακώματα και ξεκίνησα ένα πόλεμο μοναχικό στην αρχή..
Η ιδεολογία μου δεν μου επέτρεψε να παραδώσω τα όπλα και να γίνω ένας επαναστάτης του καναπέ και των ΜΚΔ. Στο σώμα μου θα διακρίνεται πολλές και διάφορες πληγές. Όχι μόνο αυτές της ληστείας των αξιογράφων. Οι χειρότερες πληγές θα ήταν όμως αυτές της ψυχής αν σιωπούσα και παρέμενα θεατής στα εγκλήματα που διαπράττονται ενάντια των συνανθρώπων μου. Άρα μιλάμε καθαρά και σταράτα. Γεννήθηκε η ΑΦΥΠΝΙΣΗ 2020 για άσκηση πολιτικής πίεσης προς όφελος της κοινωνίας μας. Θα φέρουμε την πολυπόθητη αλλαγή. Για την ημικατεχόμενη μας πατρίδα , για τα παιδιά μας. Για την αξιοπρέπεια μας.
Δεν τους εμπιστευόμαστε. Αποδείχτηκε ότι είναι πολύ επικίνδυνοι.
Δεν υπάρχει εγώ εδώ. Υπάρχει το εμείς. Για μένα τουλάχιστον , γιατί μίαν απογοήτευση την νιώθω από εγωπαθή κίνητρα συμπολιτών μου.
Συνεχίζουμε όμως. Στο τέλος θα μείνουν οι καθαροί και έντιμοι. Άλλωστε αυτό που δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς.
*Ποιες συγκεκριμένες προτάσεις έχετε για την βελτίωση της οικονομίας;
Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω κορονοϊού είμαστε στη δίνη ενός πολέμου με τεράστιες συνέπειες στην οικονομία μας.
Προεκλογικά ακούμε τον Κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να λέει ότι
η Κύπρος είναι η 5η καλύτερη χώρα διεθνώς στη διαχείριση της πανδημίας !
Βάση Στοιχείων της Eurostat η Κύπρος είχε τη μεγαλύτερη αύξηση Δημοσίου χρέους το 2020 ( αλλά και το 2019 – λόγω Συνεργατισμού και κακοδιαχείρισης που έτυχε από την κυβέρνηση )
Δεύτερη επίσης χειρότερη – μετά την Κροατία – σε απώλεια εισοδημάτων.
Η κοινή λογική εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.. και όμως οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.
Η Κυβέρνηση υπερδανείστηκε για να αντιμετωπίσει δήθεν, τις συνέπειες της πανδημίας και τα λεφτά δεν πήγαν στη πραγματική οικονομία. Δε στηρίχθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ούτε οι υπάλληλοι που βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Δε στηρίχθηκαν τα καταστήματα, τα εστιατόρια και 1 στα 3 κατεβάζει ρολά.
Πού πήγαν τα λεφτά Κύριοι ;
Πολλά τα λεφτά και χάθηκαν στη διαδρομή.. πάλι. Ποιοι τα έφαγαν.. πάλι ;
Επίσης πρόσφατα είμασταν μάρτυρες του νομοσχεδίου του Φεβρουαρίου του 2020 που κατάθεσε η Κυβέρνηση για τις κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια και όμως απέσυρε στην συνέχεια λόγω των τροποποιήσεων που ζήτησε η Βουλή.
Γιατί το απέσυρε ; Γιατί η Βουλή δεν έδωσε την πραγματική διάσταση του σκανδάλου της απόσυρσης; Τι επιδίωκε αλήθεια η κυβέρνηση με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ;
Γιατί τώρα το έχουν επαναφέρει και πήγε για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την τελευταία της συνεδρίαση πρώτου κλείσει ;
Για κομματικά και προσωπικά συμφέροντα και μόνο άφησαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον αναπνευστήρα για ένα ολόκληρο χρόνο. Ένα χρόνο μετά 1 στις 3 κατεβάζει ρολά και το Θέατρο εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσία συνεχίζει να μας κοροϊδεύει με μοναδικό σκοπό την αρπαγή της ψήφου μας.
Και κανείς δε μιλά. Μόνο προεκλογικά αγγίζουν επιδερμικά το σκάνδαλο , για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους , λες και είμαστε σε ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.
Για αυτό και η Αφύπνιση μέσα στη Βουλή θα φέρει το φως που θα τυφλώσει την ματαιοδοξία τους. θα λάμψει η αλήθεια. Οι πολίτες θα γνωρίσουν τον αθέατο κόσμο των συμφερόντων των κομμάτων. Έξω βγαίνει το ψέμα. Η αλήθεια θυσιάζεται για τα συμφέροντα των λίγων και ευνοούμενων.
Μέσα στην βουλή θα απαιτήσουμε τιμωρία των ενόχων δημοσιοποιώντας Τα ονόματα και επίθετα που κρύβονται πίσω από τα σκάνδαλα , τις μίζες και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Όσες προτάσεις νόμου και αν κατατεθούν αν δεν υπάρχει τιμωρία παραδειγματική τότε μιλούμε για επανάληψη του ίδιου σκηνικού. Μόνο η κάθαρση θα φέρει την χαμένη αξιοπιστία.
Όταν οι προτάσεις νόμου έχουν μοναδικό σκοπό το συμφέρον της κοινωνίας και όχι της πλουτοκρατίας και κομματοκρατίας τότε θα ζούμε σε ένα κράτος Ισοπολιτείας και Ισονομίας.
Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα και ποιήματα υποσχέσεων δεν με εκφράζουν. Καθαρούς και έντιμους αντιπροσώπους του λαού χρειαζόμαστε μέσα στη Βουλή μας. Όχι μνηστήρες της καρέκλας που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ελίτ. Οι προτάσεις νόμου που θα καταθέσουμε θα είναι ΜΟΝΟ προς το συμφέρον του λαού μας και θα στηρίξουν και αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο του πολίτη. Με πλήρη διαφάνεια θα ενημερώσουμε τη κοινωνία με απλή γλώσσα για τις προτάσεις μας που τώρα που μιλούμε τις κοστολογούμε και θα τις παρουσιάσουμε.
Τότε ας τολμήσουν τα κόμματα της σήψης και διαφθοράς να μην τα στηρίξουν. Θα μας κάνουν πρώτο σε δύναμη κίνημα μέσα στη Βουλή το 2026.
*Μπορούν οι ομάδες πολιτών να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε μεγάλες αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας;
Όσο ρομαντικοί και ιδεολόγοι και αν είμαστε δε θα περπατούσαμε ξυπόλητοι στα αγκάθια αν δεν σταθμίζαμε τα δεδομένα που είχαμε μπροστά μας.
Ήρθε η ευλογημένη ώρα της Αφύπνισης μας.
Ή τώρα ή ποτέ !
Σηκωθήκαμε από τον καναπέ μας πετάξαμε το κινητό μας όπλο που μας έδωσαν για να σκοτώνουμε.. το χρόνο μας και μπαίνουμε στη πρώτη γραμμή του αγώνα.
Αυτές οι ομάδες πολιτών με θάρρος έκαναν το πρώτο βήμα για την αλλαγή.
Η ΜΟΝΑΔΑ έγινε Ομάδα , η Ομάδα έγινε κίνημα Αφύπνισης και το κίνημα έφερε την πολυπόθητη αλλαγή.
Καλή και τίμια ψήφο.
πηγη: facebook.com/dimitris.haralambous.1

Related posts