Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραγωγή του ελληνικού hypercar «Chaos» των 3.000 ίππων;

Sharing is caring!

Η εταιρία Spyros Panopoulos Automotive τράβηξε πάνω της όλα τα φλας, όταν πέρυσι το Νοέμβριο προχώρησε στην δημοσίευση φωτογραφιών του υπεραυτοκινήτου «Chaos» που ετοιμάζει. Ένα σύνολο το οποίο σύμφωνα με τον δημιουργό του Σπύρο Πανόπουλο στην «βασική» του έκδοση Earth Version, το Chaos θα αποδίδει 2.048 ίππους (1.389.4 Nm ροπής) κοστίζοντας 5.5εκ. ευρώ, ενώ στην Zero Gravity θα ξεπερνάει τους 3.064 ίππους (1.983.5Nm ροπής) με την τιμή να σπάει ρεκόρ στα 12.5 εκ. ευρώ.

Η δημοσίευση εκείνων των φωτογραφιών έκανε πολλούς να αμφισβητήσουν την ύπαρξη του μοντέλου και έκαναν λόγω για ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες. Ο ιδρυτής της εταιρίας σήμερα προχώρησε σε ένα ποστάρισμα στο προσωπικό του λογαριασμό αναφέροντας πληροφορίες σχετικά με την πορεία της κατασκευής.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε «Καλημέρα! Σε όλους τους φίλους που στέλνουν μνμ για την πρόοδο του chaos και δεν προλαβαίνω να απαντήσω προσωπικά. Το αυτοκίνητο δουλεύετε στο εσωτερικό και ηλεκτρικά. Και κάνει γρήγορη πρόοδο σε σχέση με την ποιότητα του. Δουλεύουμε όσες περισσότερες ώρες μπορούμε μέρα & νύχτα. Αποφασίσαμε να μην βάλουμε φωτός online γιαυτο και δεν βλέπετε στην σελίδα μας κάτι καινούργιο μέχρι να είναι έτοιμο, παρά μόνο την ημέρα της παρουσίασης όπου θα υπάρξει live από την σελίδα μας όπως και από τηλεοπτικά κανάλια αντίστοιχα. Το ποτέ θα παρουσιαστεί θα ενημερωθείτε επίσης από τα μέσα και από το προφίλ μου. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την υπομονή κ επιμονή μας/σας».

Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου σύμφωνα με την εταιρία.

Το Chaos έχει μήκος 5.053μ., ύψος 1.121μ., πλάτος 2.068μ. ενώ το βάρος του είναι στα 1.388 και 1.272 κιλά αντιστοίχως. Καρδιά του μοντέλου είναι ένας διπλότουρμπος V10 κινητήρας, με 40 βαλβίδες ενώ εντυπωσιάζει το γεγονός πως ο στροφαλοφόρος θα είναι από τιτάνιο αλλά ψηφιακά εκτυπωμένος. Στην απλή έκδοση το 0-100 θα έρχεται σε μόλις 1.9 δευτ. με το 0-402 σε 8.1 δευτ. Εάν ήδη εντυπωσιαστήκατε να σας πούμε πως στην πιο γρήγορη έκδοση το 0-100 έρχεται σε μόλις… 1.55δευτ. η τελική ξεπερνά τα 500χλμ./ώρα και το 0-402 έρχεται σε 7.5 δευτ.

Πηγή :  www.zougla.gr

Related posts