Σε απόγνωση μητέρα 15χρονης με σπάνιο σύνδρομο – Θέμα με σχολικούς συνοδούς

Sharing is caring!

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η μητέρα της 15χρονης τις πρώτες σχολικές μέρες όλα κυλούσαν ομαλά. Στη συνέχεια, οι δάσκαλοι της σχολικής μονάδας επικοινωνούσαν μαζί της εκφράζοντας παράπονα λόγω της συμπεριφοράς της ανήλικης. Η συμπεριφορά αυτή, σύμφωνα πάντα με την μητέρα, οφείλεται αποκλειστικά στο σύνδρομο που αντιμετωπίζει και για αυτό καθίσταται απαραίτητο να γίνει δεκτό το αίτημα της για προσωπική συνοδό.

Μέρος της επιστολής αναγράφετε: «Η 15χρονη φοιτά σε Ειδική μονάδα του Γυμνασίου Παναγίας Θεοσκέπαστης στην Πάφο στην εν λόγω σχολική μονάδα εργάζονται μόνο δύο βοηθοί για να συνοδεύουν πέντε ανήλικα παιδιά. Η ανήλικη σύμφωνα με το σύνδρομο που αντιμετωπίζει κάποιες φορές έχει βίαιη συμπεριφορά, είναι απαραίτητο να συνοδεύεται καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής ημέρας αποκλειστικά από μια βοηθό».

Από εκείνη την μέρα η μητέρα επέλεξε να μείνει στο σπίτι και να μην εργάζεται για να προσέχει την κόρη της, την οποία δεν στέλνει στο σχολείο για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων.

Την Δευτέρα 21/11/2022 η μητέρα της 15χρονης έλαβε απάντηση σχετικά με το αίτημα από την Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής, με απόφαση τη μικτή φοίτηση του παιδιού 2 ημέρες στο Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης και 3 ημέρες στην Ειδική Μονάδα του Γυμνασίου Παναγίας της Θεοσκέπαστης. Σημειώνοντας ότι, στο παιδί θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και όχι συνηθισμένο απολυτήριο. Αφού έλαβε την επιστολή η μητέρα στην οποία το αίτημα της απορρίφθηκε, επικοινώνησε με τη Συνομοσπονδία αναπήρων οι οποίοι ζήτησαν τα στοιχεία της και την ενημέρωσαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί της ξανά.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της 15χρονης το τελευταίο μήνα δεν εργάζεται καθώς πρέπει να μείνει στο σπίτι για να φροντίζει την κόρη της. Η μητέρα είναι μονογονέας και σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο πατέρας αποποιήθηκε τις ευθύνες του. Η ίδια η μητέρα ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει και η ίδια προβλήματα υγείας.

 

Related posts