Πρεμιέρα για το AlexWebRadio – ο 1ος ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης.

Sharing is caring!

Πρεμιέρα για το AlexWebRadio – ο 1ος ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης.
Καλή ακρόαση!

Κάτι έλειπε από τη Λάρνακα, η οποία σύμφωνα με τα δεδομένα, κάθε χρόνο φιλοξενεί ακόμα περισσότερους φοιτητές! Πλέον, ένας ραδιοφωνικός σταθμός, ο 1ος φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας, δημιουργήθηκε για να ακούγεται η φωνή των νέων, μέσα από συζητήσεις σε θέματα που τους αφορούν.
//////

Λίγες βδομάδες πριν κλείσει τον κύκλο του το 2020, προσωπικό και φοιτητές του Alexander College(AC), εργάστηκαν έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα κάτι που υπήρχε στα πλάνα εδώ και καιρό: ένας διαδικτυακός, ραδιοφωνικός σταθμός, το AlexWebRadio.
To AlexWebRadio, έκανε πρεμιέρα το Νοέμβριο 2020, με μια 5ωρη μαραθώνια εκπομπή, η οποία «κάλυψε» τις φοιτητικές εκλογές του ακαδημαϊκού ιδρύματος, που γίνονταν εκείνη τη μέρα.
Μέχρι εκείνη τη μέρα, κανείς δεν πίστευε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός θα έρθει να προστεθεί στο κομμάτι της επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης των φοιτητών του AC. Και όμως, κάποιοι το πίστεψαν, εργάστηκαν γι’ αυτό και το έκαναν να πετύχει!
Εμπνευστές και δημιουργοί, λοιπόν, είναι ο Γιώργος Παντελίδης και Άγγελος Ευαγγέλου, Supervisors του Student Union of AC και ο Κυριάκος Χριστοφή, 2ετής φοιτητής στον κλάδο Hospitality Management και παρουσιαστής.
Συζητήσεις, συνεντεύξεις, έξυπνο χιούμορ και παιχνίδια, είναι η «συνταγή επιτυχίας» του ραδιοφώνου, με την εβδομαδιαία live εκπομπή «Basement», κάθε Τετάρτη, να υποδέχεται τους καλεσμένους.
Έχουν ήδη γίνει αρκετές συνεντεύξεις, με διαφορετικού τύπου περιεχόμενο, οι οποίες μαγνητοσκοπούνται και ανεβαίνουν στα social media του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Ένας από τους στόχους δημιουργίας του AlexWebRadio, είναι να ενημερώνονται οι φοιτητές, να ευαισθητοποιούνται για κοινωνικά θέματα ή για θέματα σχετικά με αρχές και αξίες της κοινωνίας μας, να ψυχαγωγούνται και να δίνονται σ’ αυτούς κίνητρα. Έτσι, δίνοντας «τροφή» για σκέψη στη φοιτητική κοινότητα, στη νέα γενιά, τους δίνεις την ευκαιρία να επεξεργάζονται νέες πληροφορίες που μπορεί να τους βοηθήσουν στις σπουδές τους ή στο προσωπικό και επαγγελματικό τους μέλλον.
Κάποιοι από τους μέχρι τώρα φιλοξενούμενους στην live εκπομπή του σταθμού είναι, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο οποίος μίλησε για όσα έργα γίνονται στην πόλη και αφορούν τους νέους, αλλά και για θέσεις εργασίας, ανεργία και επιχειρηματικότητα. Επίσης, φιλοξενήθηκε η Στέλλα Μάστορα (Πρόεδρος Europa Donna Κύπρου) σε μια συνέντευξη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, ο Γιάννης Χατζηκωσταντούρας (Co-Founder του Student Life & People First), ένας νεαρός επιχειρηματίας όπου μίλησε για τη νεανική επιχειρηματικότητα και για τις start up επιχειρήσεις, η Μαρία Τζιαμαλλή (Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Φοιτητικών Ενώσεων – ΠΟΦΕΝ) όπου αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές, αλλά και την νεολαία εν καιρώ Covid-19.
Παράλληλα, οι Χριστίνα Αργυρού και Κωνσταντίνος Μαυρόπετρος (Influencers) παρουσίασαν το επάγγελμα του influencer, ένα αρκετά καινούριο επάγγελμα για τα κυπριακά δεδομένα και πολύ αγαπητό στη νέα γενιά.
Παραμένουμε συντονισμένοι και αναμένουμε τα καλύτερα από αυτή την προσπάθεια του Alexander College, που πάντα βρίσκεται δίπλα στους νέους και τα όνειρά τους!
Καλή ακρόαση!

DCIM100GOPROGOPR0011.JPG

Related posts