Αρχικά, ανέφερε πως η εκλογική διαδικασία κύλησε μια χαρά. Η προσέλευση ωστόσο των πιστών για να ψηφίσουν ήταν πολύ χαμηλή.
«Προσωπικά βλέποντας αυτά τα φαινόμενα παγκόσμια δεν ανέμενα ποσοστά τα οποία θα ξεπερνούσαν το 50-60% αλλά όχι και τόσο χαμηλά. Σε κάθε περίπτωση εμείς είχαμε προετοιμαστεί για το 100%». Σχετικά με το ποσοστό που ψήφισε το 2006 στην Μητρόπολη Κιτίου δήλωσε πως πάλι ήταν στα ίδια επίπεδα αλλά το ποσοστό προσέλευσης έφτασε στο 50%.
Όσον αφορά στο αν έχουν γίνει κάποιες ενστάσεις δήλωσε πως «Δεν έχω υπόψη μου αυτή τη στιγμή, καθώς ασχολούμαι με κάποια άλλα θέματα. Ότι έρθει θα το επιληφθούμε, ενστάσεις γίνονται σε όλες τις εκλογές, θα δούμε τις ενστάσεις αν έρθουν και θα τις μελετήσουμε αν είναι ενστάσεις ή όχι».
Σύμφωνα με το έφορο εκλογών οι Συνοδικοί θα συνέλθουν αμέσως μετά τις 3 ημέρες που έχουν δοθεί για τις ενστάσεις και εντός 5 ημερών θα συνέλθει η Σύνοδος για να επιληφθεί σε τυχόν ενστάσεις και να επικυρώσει το αποτέλεσμα τω εκλογών και να καταρτίσει το Τριπρόσωπο. Από εκεί και πέρα εντός 3 ημερών πρέπει αν γίνει η συνεδρία της συνόδου για να την εκλογεί του Αρχιεπισκόπου.
Δείτε το βίντεο: