Ποταμός Δρίνος: Πλωτή χωματερή με βαρέλια και ψυγεία να επιπλέουν – Αποκαρδιωτικό βίντεο

Sharing is caring!

Ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς των Βαλκανίων βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, καθώς τόνοι αποβλήτων έχουν καλύψει πολύ μεγάλο μέρος του.

Πλαστικά μπουκάλια, σκουριασμένα βαρέλια και παλιά ψυγεία βρίσκονται ανάμεσα στους τόνους αποβλήτων που έχουν “γεμίσει” τον Δρίνο ποταμό, στα σύνορα μεταξύ Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Σερβίας.

Νέα βίντεο drone κατέγραψαν την περιβαλλοντική καταστροφή που σημειώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς των Βαλκανίων.

Όπως αναφέρει το AP, τα απόβλητα συσσωρεύονται πίσω από ένα φράγμα σκουπιδιών στον ποταμό. Ωστόσο, η περίφραξη που εγκατέστησε βοσνιακό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, στο αντίθετο ρεύμα, έχει μετατρέψει το πανέμορφο κατά τα άλλα τοπίο σε μία πλωτή χωματερή.

Ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής και προστατευτικής οργάνωσης Udruženje građana Eko Centar Visegrad, Dejan Furtula, δήλωσε στο BBC: “Το γεγονός αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη ντροπή για όλους μας, καθώς φαίνεται ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα”.

Ο ποταμός Δρίνος είναι ο μακρύτερος παραπόταμος του ποταμού Σάβου και ο μακρύτερος καρστικός ποταμός στις Δειναρικές Άλπεις, που ανήκει στη λεκάνη απορροής του Δούναβη.

Ανήκει στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας και δημιουργείται από τη συγχώνευση των ποταμών Τάρα και Πίβα στο πεδίο Σκεπάν σε υψόμετρο 470 μέτρα. Η λεκάνη απορροής του καλύπτει το νοτιοδυτικό και δυτικό τμήμα της Σερβίας, το βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου και το ανατολικό τμήμα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Η ροή του έχει κατεύθυνση από νότο προς βορρά και έχει πολλούς παραποτάμους.

Πηγή: news247.gr

Related posts