ΠολιτικήSliderΕιδήσεις Στεφάνου: «Σε άλλες χώρες κυβερνήσεις παραιτούνται-Στην Κύπρο ζητούν και τα ρέστα»

Sharing is caring!

«Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης επιβεβαίωσε χθες ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν και είναι το βασικό μέρος του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.  

Διαβάστε επίσης: «Κάρφωσε Αναστασιάδη» και πρώην συναδέλφους του ο Χάρης

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ο τέως Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν ζήτησε ποτέ να εξαιρεθεί από τη διαδικασία έγκρισης των χρυσών διαβατηρίων για αιτήσεις που υπέβαλαν γραφεία που συνδέονται μαζί τους. Ούτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ούτε οι νυν και πρώην υπουργοί, αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να δηλώσουν την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος και να εξαιρεθούν από τη διαδικασία.

Ο κ. Στεφάνου με γραπτή δήλωση υπογραμμίζει ότι σε άλλες χώρες κυβερνήσεις θα είχαν παραιτηθεί, ενώ στην Κύπρο η κυβέρνηση ζητά και τα ρέστα.

«Οι πολίτες γνωρίζουν τι συμβαίνει. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έκοψε και έραψε τα κριτήρια του προγράμματος» σημειώνει επίσης ο κ. Στεφάνου και προσθέτει:

«Ακολούθως, το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη και γραφεία που συνδέονται με υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη υπέβαλλαν αιτήσεις για χρυσά διαβατήρια. Και οι ίδιοι άνθρωποι, ως υπουργικό συμβούλιο, έδιναν τις εγκρίσεις με αποτέλεσμα να αποκομίζουν κέρδη εκατομμυρίων τα γραφεία τους και οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυτό το γαϊτανάκι αλληλοεξυπηρέτησης που στήθηκε είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής».

ΠΗΓΗ: dialogos.com.cy

Related posts