Πέμπτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού

Sharing is caring!

Πέμπτος συμπληρωματικός προϋπολογισμός στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού

Τέσσερις συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς, εκ των οποίων ο ένας απορρίφθηκε, κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση από τον περασμένο Μάρτιο, όταν η πανδημία του κορωνοϊού μας κτύπησε την πόρτα. Σκοπός η αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκαλεί η νέα αυτή κρίση, με τη στήριξη της απασχόλησης, με το συνολικό ύψος των πρόσθετων δαπανών να ξεπερνούν το ένα δις ευρώ.

Ο νέος, πέμπτος στη σειρά συμπληρωματικός προϋπολογισμός προβλέπει για το 2020 πρόσθετες πιστώσεις ύψους 254,2 εκ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, 135,8 εκ. ευρώ θα δοθούν στο Υπουργείο Εργασίας για κάλυψη των μέτρων στήριξης εργαζομένων, ανέργων και επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα θα διατεθούν, επιπλέον, 116 εκ. ευρώ για κάλυψη των εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, άλλα 12,3 εκ. ευρώ για παροχές κοινωνικής πρόνοιας, όπως επίσης και ποσό ύψους 6,5 εκ. ευρώ για κάλυψη των αυξημένων έκτακτων αναγκών λόγω της συνέχισης της πανδημίας. Πρόσθετα ποσό ύψους 9,3 εκ. ευρώ προβλέπεται για την αγορά φαρμάκων και εμβολίων.

Ο νέος συμπληρωματικός προϋπολογισμός προβλέπει, επίσης, κονδύλια για κάλυψη πρόσθετων δαπανών αμυντικής θωράκισης, κοινωνικής σύνταξης και μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων λόγω αναβαθμίσεων αστυνομικών, πυροσβεστών και ειδικών αστυνομικών, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, δεν αναμένεται να επηρεάσει τον δημοσιονομικό στόχο του 2020 για δημοσιονομικό έλλειμμα 4,5% του ΑΕΠ.

πηγη: omegalive.com.cy

 

 

 

Related posts