Πάτρα: 60χρονος μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca υπέστη πνευμονική εμβολή – Σήμερα ανακοινώσεις για τις θρομβώσεις

Sharing is caring!

Πάτρα: 60χρονος μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca υπέστη πνευμονική εμβολή - Σήμερα ανακοινώσεις για τις θρομβώσεις

Πάτρα: 60χρονος μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca υπέστη πνευμονική εμβολή – Σήμερα ανακοινώσεις για τις θρομβώσεις

Ένας 60χρονος στην Πάτρα δεκαπέντε περίπου μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca υπέστη πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. 

Ο 60χρονος είχε αρχίσει να νιώθει πόνους στην πλάτη και στα πλευρά, εισήχθη στο ιδιωτικό θεραπευτήριο και εκεί διαγνώστηκε ότι έχει πνευμονική εμβολή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη και καρδιακές ανακοπές και γι’ αυτό διασωληνώθηκε.

Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και ψάχνουν τώρα να δουν κατά πόσο συνδέεται το εμβόλιο της AstraZeneca με την πνευμονική εμβολή. Γι’ αυτό και έστειλαν «κίτρινη» κάρτα στον ΕΟΦ για την περίπτωση του 60χρονου.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που φέρεται να συνδέεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο, μετά και τα περιστατικά θρομβώσεων που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Και τα οποία βέβαια το υπουργείο Υγείας διαψεύδει πως σχετίζονται με το εμβόλιο.

Να σημειώσουμε πως η περίπτωση του 60χρονου στην Πάτρα σίγουρα δεν είναι η μοναδική στη χώρα μας, καθώς πριν από λίγες ημέρες και μία 63χρονη γυναίκα στη Λέσβο είχε υποστεί πνευμονική εμβολή, δέκα περίπου μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. 

Για τα περιστατικά με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος το διερευνά, όπως και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Εμβόλιο AstraZeneca: Σήμερα οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ για τα περιστατικά των θρομβώσεων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η διαδικτυακή συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 ώρα ώρα Ελλάδας και αναμένεται να ξεδιαλύνει και τη διχογνωμία που έχει εμφανιστεί στις τάξεις του ΕΜΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υψηλόβαθμο στέλεχος του ευρωπαϊκού οργανισμού, σε συνέντευξή του στην ιταλική Il Messagero, υποστήριξε ότι τα περιστατικά θρομβώσεων συνδέονται με το εμβόλιο της  Astrazeneca «αλλά δεν ξέρουμε ακόμη την αιτία».

Κατά την άποψή μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο» τόνισε συγκεκριμένα ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι. Όπως υποστήριξε, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο τι προκαλεί αυτή την αντίδραση. Όπως υπονόησε, η σύνδεση αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τον ΕΜΑ τις επόμενες ώρες.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

 

Related posts