Thursday, July 18, 2024
Home » Παραδοχή ήττας από Zelensky: Η Ρωσία είναι ανώτερη, οι ΗΠΑ πιέζουν για εκεχειρία – Το Patriot δεν δουλεύει, Τσεχία: Η Ουκρανία θα καταρρεύσει

Παραδοχή ήττας από Zelensky: Η Ρωσία είναι ανώτερη, οι ΗΠΑ πιέζουν για εκεχειρία – Το Patriot δεν δουλεύει, Τσεχία: Η Ουκρανία θα καταρρεύσει

0 comment
Παραδοχή ήττας από Zelensky: Η Ρωσία είναι ανώτερη, οι ΗΠΑ πιέζουν για εκεχειρία – Το Patriot δεν δουλεύει, Τσεχία: Η Ουκρανία θα καταρρεύσει
Τσέχος στρατηγός προειδοποιεί ότι ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει… – Ο πρώην αξιωματικός της CIA Scott Ritter εξηγεί τους λόγους που το σύστημα Patriot δεν δουλεύει στην Ουκρανία
(upd 15) Οι Ουκρανοί, σε ανώτατο επίπεδο, παραδέχονται την στρατιωτική ανωτερότητα της Ρωσίας, ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας τονίζει ότι η αντεπίθεση επιβραδύνεται λόγω της στρατιωτικής ανωτερότητας της Ρωσίας…
Και ενώ στο μέτωπο της αντεπίθεσης οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει, Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης – όλα τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ελέγχονται από την κυβέρνηση – ανέφεραν ότι ο Blinken ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κόμισε μήνυμα στον Zelensky… να εξετάσει το σενάριο της ανακωχής…
Ο αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor προειδοποιεί ότι αυξάνονται αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να φύγει ο Zelensky εντός του Ουκρανικού στρατεύματος.
Ο πρώην αξιωματικός της CIA Scott Ritter εξηγεί τους λόγους που το σύστημα Patriot δεν δουλεύει στην Ουκρανία.
Τσέχος στρατηγός προειδοποιεί ότι ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει…

Ο Zelensky αναγνώρισε την ανωτερότητα των Ρώσων, ανησυχεί για την επιβράδυνση της αντεπίθεσης

Η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβραδύνεται, ο ουκρανικός στρατός προσκρούει στην ανωτερότητα της Ρωσίας στον ουρανό, δήλωσε ο Zelensky o πρόεδρος της Ουκρανίας στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Προεδρίας.
«Όλες οι διαδικασίες γίνονται πιο περίπλοκες και επιβραδύνονται: από τις κυρώσεις μέχρι την παροχή όπλων.
Όταν ορισμένοι εταίροι λένε: τι γίνεται με την αντεπίθεση, πότε θα είναι το επόμενο βήμα;
Η απάντησή μου: σήμερα τα βήματά μας είναι πιθανώς ταχύτερα από τα νέα πακέτα κυρώσεων», τόνισε ο Zelensky.
Πρόσθεσε ότι για να επιταχυνθούν οι επιθετικές ενέργειες, η Ουκρανία χρειάζεται συγκεκριμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων μαχητικών.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ρωσία «σταματά» τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τον ουρανό, αφού διαθέτει τα κατάλληλα όπλα, τα οποία δεν διαθέτει ο ουκρανικός στρατός.
Δυτικοί ειδικοί έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι τα μαχητικά F-16 δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Όπως είπε ο απόστρατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Daniel Davis, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας θα καταστρέψουν γρήγορα τα αμερικανικά αεροσκάφη που θα μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Ο Antony Blinken ήθελε να πείσει τον Zelensky να κάνει ανακωχή με τη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken πραγματοποίησε μια απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην Ουκρανία για να πείσει τον πρόεδρο της χώρας Zelensky να συμφωνήσει σε εκεχειρία με τη Ρωσία, λέει ο πολιτικός επιστήμονας R. Bortnik, με βάση το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.ua.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο επικεφαλής αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών έφτασε στην Ουκρανία την παραμονή της αναμενόμενης επίσκεψης του Zelensky στη Νέα Υόρκη για τις εκδηλώσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18-19 Σεπτεμβρίου.
Για κάποιο λόγο, ο Antony Blinken δεν περίμενε μιάμιση εβδομάδα να δει τον Zelensky στην Νέα Υόρκη και δεν αρκέστηκε σε μια τηλεφωνική συνομιλία, αλλά ήθελε να δει πρόσωπο με πρόσωπο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και άλλους επίσημους εκπροσώπους, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Bortnik, ένας από τους λόγους για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν η προετοιμασία της συνάντησης του Zelensky με τον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden.
Ο Λευκός Οίκος μάλλον θέλει να ελέγξει τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγει κρίσεις κατά την προεκλογική περίοδο.
Ίσως θα μιλήσουμε για κάποια μορφή προσωρινής εκεχειρίας. Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί ανησυχούν…
Επιπλέον, ο Blinken θα μπορούσε να εξηγήσει στον Zelenskly ότι δεν πρέπει να υπολογίζει σε μεγάλους όγκους και κανονικότητα αμερικανικής βοήθειας κατά την προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Εντός του Ουκρανικού στρατού… προετοιμάζονται για ανατροπή Zelensky

Γίνεται λόγος στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για «απομάκρυνση», ανατροπή του Zelensky, δήλωσε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X , ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Στην Ουκρανία, υπάρχουν πολλές συζητήσεις εντός των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων για την απομάκρυνση του Zelensky.
Ο συνταγματάρχης Douglas McGregor πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη χάσει 400 χιλιάδες ανθρώπους και κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να συνάψουν συμφωνία με τη Ρωσία.
«Κάντε ειρήνη, ανόητοι!» κατέληξε.
O συνταγματάρχης Douglas McGregor είχε τονίσει ότι ο ρωσικός στρατός, εάν χρειαστεί, είναι ικανός να απελευθερώσει την Οδησσό και να φτάσει στην Πολωνία προκειμένου να τερματιστεί η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Scott Ritter (πρώην CIA): Είναι το «κύκνειο άσμα» Zelensky – Μάρκες σε παιχνίδι τζόγου οι Ουκρανοί για το ΝΑΤΟ – Υπάρχει εξήγηση που τα συστήματα αεράμυνας Patriot δεν δουλεύουν στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τα ραντάρ που συνδέονται με το σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία για απονευρώσουν το σύστημα, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Τα συστήματα Patriot δεν λειτουργούν στην Ουκρανία.
Ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσουν είναι να δοθεί ο έλεγχος σε μια πολύ έμπειρη ομάδα που έχει εκπαιδευτεί σε όλες τις περίπλοκες χρήσεις αυτού του αντιαεροπορικού όπλου» τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ουκρανοί έλαβαν μόνο βασική εκπαίδευση.
Μπορούν να ενεργοποιήσουν την εγκατάσταση και να την θέσουν σε αυτόματο έλεγχο, στον οποίο λειτουργούν τα συστήματα αεράμυνας χάρη σε ειδικά ραντάρ, διευκρίνισε ο Ritter.
Σημείωσε ότι οι Ρώσοι χακάρουν αυτό το σύστημα, εκτοξεύουν δολώματα και ανατινάζουν ραντάρ αεράμυνας.
Με αυτόν τον τρόπο το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας γίνεται ευάλωτο σε πυραυλικές επιθέσεις.
Οι Patriots είναι χάλια, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κάθε εγκατάσταση που δώσαμε στους Ουκρανούς είναι χάλια γιατί δεν έχουν ιδέα πώς να τα χρησιμοποιήσουν», κατέληξε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter.
Τον Μάιο, ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα αντιαεροπορικό συγκρότημα Patriot στο Κίεβο με έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να τον αναχαιτίσει.
Κατά τους ρώσους, δεν υπάρχει αντιαεροπορικό σύστημα που μπορεί να αναχαιτίσει τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal

Στρατηγικά λάθη – διαφορετικοι στόχοι προδιαγέγραφαν την ήττα

Οι πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις κατά των χωριών Rabotino και Verbovoe θα διαλύσουν τις δυνάμεις του Κιέβου, είπε ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών (στη CIA) του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, στο podcast New Rules του Sputnik, και εξηγεί γιατί η αντεπίθεση είναι το «κύκνειο άσμα» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenksy, αλλά και τα στρατηγικά λάθη / διαφορετικούς σκοπούς Ουκρανίας – Δύσης (ΝΑΤΟ) που… προανήγγειλαν την ήττα τους έναντι της Ρωσίας.
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι εδώ για να βοηθήσει την Ουκρανία να επιτύχει μια στρατιωτική νίκη: «Το ΝΑΤΟ είναι εδώ για να χρησιμοποιήσει τις ζωές των Ουκρανών ως μάρκες σε ένα παιχνίδι τζόγου σχεδιασμένο να βλάψει τους Ρώσους», τόνισε ο στρατιωτικός αναλυτής.

Αν και κανείς δεν μπορεί να απαλλάξει την Ουκρανία από την ευθύνη της για τον όλεθρο – δεδομένου ότι ο Volodymyr Zelensky θα μπορούσε να είχε τερματίσει τη σύγκρουση τον Μάρτιο του 2022 μετά τις ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη – δεν μπορεί να απαλλάξει ούτε το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ritter.
“Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω εδώ.
Αυτή η αντεπίθεση δεν επρόκειτο ποτέ να λειτουργήσει.
Ποτέ.
Ο στρατηγός Christopher Cavoli, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και  Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, όταν μίλησε σε ένα σουηδικό αμυντικό φόρουμ τον Ιανουάριο 2023, μίλησε για τη σύγκρουση που έλαβε χώρα, αυτή ήταν μια προ-αντιεπιθετική σύγκρουση, πριν από τη μάχη της σύγκρουσης Bakhmut, είπε ότι το εύρος και η κλίμακα της βίας που λαμβάνει χώρα σήμερα στην Ουκρανία είναι πέρα ​​από τη φαντασία του ΝΑΤΟ. (…)
Έτσι, όταν λέει ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι πέρα ​​από τη φαντασία του ΝΑΤΟ, λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι προετοιμασμένο για τέτοιου είδους πόλεμο και πράγματι, το ΝΑΤΟ δεν είναι προετοιμασμένο για τέτοιου είδους πόλεμο».
Αμερικανοί αξιωματικοί και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να διδάξουν στους Ουκρανούς τον ​​πόλεμο συνδυασμένων όπλων – του οποίου οι ίδιοι δεν κατέχουν.
“Η απάντηση είναι ότι το ίδιο το ΝΑΤΟ είναι μια χάρτινη τίγρη που τα τελευταία 20 χρόνια δεν χρηματοδοτείται σωστά.
Δεν έχουν εκπαιδευτεί σωστά.
Δεν έχουν κάνει σωστά το σωστό είδος αμυντικών προμηθειών.
Και δεν υπάρχει ούτε ένας στρατός σήμερα αρκετά υγιής για να διεξάγει το είδος της μάχης που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, πόσο μάλλον να μεταφέρει εξοπλισμό στον ουκρανικό στρατό που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κάνουν αυτού του είδους τον πόλεμο».
Και έτσι, στο τέλος της ημέρας, η πλειοψηφία της ευθύνης πέφτει στο ΝΑΤΟ για την ενθάρρυνση της Ουκρανίας να κάνει κάτι που το ΝΑΤΟ γνώριζε ότι η Ουκρανία δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει.
Και πάλι, επανέρχομαι σε αυτό που είπα πριν.
Το ΝΑΤΟ δεν θέλει να κερδίσει η Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.
Θέλουν απλώς η Ουκρανία να πληγώσει τους Ρώσους τόσο ώστε να κάνουν τη Ρωσία να εγκαταλείψει».
Ο Ritter σημείωσε ότι η αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας προσγείωσε ανώμαλα τους διοικητές του ΝΑΤΟ από τον φανταστικό κόσμο τους – στον οποίο η Ρωσία είναι «αδύναμη» και ο στρατός της «αποτυγχάνει».
Αναγνωρίζουν απρόθυμα, αλλά αναγνωρίζουν επιτέλους, ότι οι Ρώσοι έχουν προετοιμάσει μια πολύ αποτελεσματική άμυνα.
Δίνουν τα περισσότερα εύσημα σε ορυχεία, δέντρα και θάμνους.
Αυτό είναι σοβαρό.
Αυτό έλεγαν».
Οι Ρώσοι αποδείχτηκαν πολύ καλοί και αυτό διέκοψε το παιχνίδι του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ritter.
Σημείωσε ότι «υπάρχει μια εντελώς νέα πραγματικότητα στη Δύση σχετικά με την αδυναμία επίτευξης των στόχων και των σκοπών τους» στην Ουκρανία και τώρα η Δύση αντιμετωπίζει ένα δίλημμα πώς να μετριάσει τις συνέπειες της επικείμενης ήττας.
“Αν σταματήσετε τη σύγκρουση τώρα, μπορούμε να ορίσουμε σε μεγάλο βαθμό πώς θα διαμορφωθούν τα σύνορα.
Αλλά αν προχωρήσει αυτή η σύγκρουση, το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τελική διαμόρφωση του ουκρανικού κράτους είναι στον αέρα.
Και έτσι νομίζω ότι στη Δύση αυτή τη στιγμή, γίνεται πολύς λόγος για το “πώς θα ξεφύγουμε από αυτό;”
Αλλά πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην τραβήξει εντελώς το χαλί κάτω από τα πόδια των Ουκρανών.
Γιατί αν προχωρήσετε κι άλλο η αντεπίθεση, όταν θα μιλάμε για συνθηκολόγηση στο τέλος του παιχνιδιού, δεν θα έχει μείνει τίποτε από τον ουκρανικό στρατό.
Και ίσως ανακαλύψουν Ουκρανία και Δύση ότι η κατάρρευση είναι το τέλος του παιχνιδιού», κατέληξε ο Ritter.

Wolfgang Richter (Γερμανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πάνε στον στρατό, είναι ανησυχητικό σημάδι

Τα παράπονα του Zelensky για τους στρατιώτες είναι ανησυχητικό σημάδι, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της Bundeswehr και στρατιωτικός ειδικός Wolfgang Richter σε συνέντευξή του στη Die Welt.
H εφημερίδα ρώτησε εάν οι δημόσιες καταγγελίες του Zelensky για τους Ουκρανούς που αποφεύγουν την κινητοποίηση είναι ανησυχητικό σημάδι.
«Ναι, φυσικά, οι δημόσιες καταγγελίες από Ουκρανούς είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα, αλλά νομίζω ότι οι ειδικοί το γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό
Αυτό δείχνει ότι η εικόνα της Ουκρανίας ενωμένη είναι μόνο εν μέρει αλήθεια», τόνισε ο Wolfgang Richter.
Σύμφωνα με τον Wolfgang Richter, υπάρχουν «αρκετοί νέοι που έχουν φύγει από την Ουκρανία» και αυτός ο αριθμός «έχει σημασία».
Την ίδια στιγμή, η απέλαση Ουκρανών ανδρών από την ΕΕ , όπου υπάρχουν περίπου 600 χιλιάδες από αυτούς, για μεταγενέστερη κινητοποίηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «δεν θα είναι τόσο εύκολη από νομική άποψη».
Ο συνταγματάρχης Wolfgang Richter εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις της Ουκρανικής κυβέρνησης για τους στρατιώτες αποσκοπούν σε κάποιο βαθμό να ασκήσουν πίεση στη Δύση, αλλά πρώτα από όλα δείχνουν τα προβλήματα στον στρατό.
Ο Wolfgang Richter επεσήμανε ότι ο Zelensky «κατέστησε σαφές κεκλεισμένων των θυρών» ότι η έκδοση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών που έφυγαν θα μπορούσε να αντισταθμίσει την «αδυναμία στρατιτών» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. «Και όλα αυτά καθιστούν σαφές ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ουκρανία, και αυτό, φυσικά, δεν συνηγορεί υπέρ μιας ατέρμονης παράτασης των εχθροπραξιών», κατέληξε ο Wolfgang Richter.

Andor Sandor (Πρώην Επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Τσεχίας): Η Ουκρανία θα καταρρεύσει

Η Ουκρανία θα υποστεί μεγάλες απώλειες και θα καταρρεύσει ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης και η Ρωσία θα παραμείνει σημαντικός ενοποιητικός παράγοντας για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής της τσεχικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, στρατηγός Andor Sandor, σε μια συνέντευξη στην πολωνική έκδοση Mysl Polska.
«Φοβάμαι ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με την κατάρρευση, οι Ουκρανοί θα έχουν μεγάλες απώλειες και θα καταρρεύσουν.
Μια νέα παγωμένη σύγκρουση θα προκύψει στον κόσμο, η οποία θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην περιοχή στη οποία ζούμε.
Με βάση την ιστορική εμπειρία, η Ρωσία θα συνεχίσει να είναι ένας ενοποιητικός παράγοντας για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης»
Ο στρατηγός προειδοποίησε ότι σε αυτό το στάδιο της σύγκρουσης υπάρχει ο κίνδυνος να εμπλακούν περισσότερες χώρες, ακόμα κι αν δεν εκφράζουν τέτοια πρόθεση.
«Όλοι λένε ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Ρωσία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.
Σε όλη την ιστορία, έχουμε δει συγκρούσεις στις οποίες καμία χώρα δεν ήθελε να εμπλακεί, αλλά τελικά το έκανε.
Φοβάμαι ότι θα εμπλακούμε όλο και περισσότερο σε αυτό σύγκρουση», είπε ο Andor Sandor.

Ο Elon Musk εξήγησε γιατί απέτρεψε την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κριμαία

Οι όροι υπηρεσίας του δορυφορικού συστήματος Starlink απαγορεύουν τη χρήση του για στρατιωτικούς σκοπούς, δήλωσε ο Elon Musk στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X, σχολιάζοντας αναφορές ότι απέτρεψε επίθεση από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.
«Οι όροι υπηρεσίας απαγορεύουν ξεκάθαρα τη χρήση του Starlink σε επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αφού είμαστε ένα πολιτικό σύστημα, οπότε οι Ουκρανοί ζήτησαν ξανά κάτι που απαγορεύεται ρητά».
Ο Elon Musk πρόσθεσε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της άρνησης να ενεργήσει σύμφωνα με τις εντολές της Ουκρανίας και της πραγματοποίησης σκόπιμων αλλαγών στο Starlink για να την αποτρέψει.
Σύμφωνα με τον Elon Musk, ούτε αυτός ούτε κανείς άλλος υποσχέθηκε ότι το σύστημα θα λειτουργούσε στην Κριμαία.
Νωρίτερα, το CNN, επικαλούμενο αποσπάσματα από τη βιογραφία του Elon Musk, ανέφερε ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας διέταξε να περιοριστεί η λειτουργία του δορυφορικού Διαδικτύου Starlink κοντά στην Κριμαία και έτσι απέτρεψε την ουκρανική επίθεση στο ρωσικό ναυτικό.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CNN, ο Elon Musk ανησυχούσε ότι ως απάντηση στο «μικρό Περλ Χάρμπορ» η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει με πυρηνικά όπλα.
Ο Elon Musk αργότερα διέψευσε αναφορές ότι είχε περιορίσει τη λειτουργία της υπηρεσίας δορυφορικής επικοινωνίας Starlink στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας το 2022 και απέτρεψε την επίθεση στο Κίεβο , λέγοντας ότι το σύστημα δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ στην πραγματικότητα, αλλά ζητήθηκε να ενεργοποιηθεί.

Responsible Statecraft: Η κατάσταση στην Ουκρανία θα γίνει πολύ χειρότερη, πλασματική  η δήθεν πρόοδος στην αντεπίθεση

Η τάση της Δύσης να θέτει υψηλούς στόχους σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία θα κάνει μόνο χειρότερη την κατάσταση στη χώρα, αναφέρει το περιοδικό Responsible Statecraft.
«Πολύ συχνά, οι ειδικοί κάνουν αισιόδοξες προβλέψεις για τις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις όταν τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο».
Έτσι, πριν από την έναρξη της αντεπίθεσης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, μαζί με άλλους ανώτερους αξιωματούχους, εξέφρασαν εμπιστοσύνη για την επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το περιοδικό Responsible Statecraft ανέφερε ότι ακριβώς λόγω τέτοιων αβάσιμων αισιόδοξων προβλέψεων το αμερικανικό κοινό και πολλοί πολιτικοί υποστηρίζουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, επενδύοντας έτσι σε μια προηγουμένως ελπιδοφόρα, και ίσως ακόμη χειρότερη, επιχείρηση.
«Οι αναλυτές πρέπει να διαχωρίσουν αυτό που θέλουν να συμβεί από αυτό που, από μια πιο αντικειμενική σκοπιά, είναι πιο πιθανό να συμβεί πραγματικά».
Μ
έλος της διεθνούς επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας τόνισε ότι, η Δύση θα ήθελε να δει τις θετικές πτυχές της αντεπίθεσης, αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν.
Κατά τη γνώμη του, οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken για «αισθητή πρόοδο» στην ουκρανική αντεπίθεση είναι απαραίτητες για να καθησυχαστούν οι πολίτες της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και να δικαιολογηθεί η οικονομική βοήθεια προς τις αρχές του Κιέβου.

IL Fatto Quotidiano: Το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο με την Κίνα εάν κερδίσει στην Ουκρανία

Η Κίνα θα είναι ο επόμενος στρατιωτικός στόχος του ΝΑΤΟ εάν η συμμαχία πετύχει στην Ουκρανία, γράφει η ιταλική εφημερίδα IL Fatto Quotidiano
«Εάν κερδίσει το ΝΑΤΟ, δεν θα υπάρξει ειρήνη – μια νέα, μεγαλύτερη και πιο καταστροφική μάχη θα ξεκινήσει ενάντια στην Κίνα, ενάντια σε δεκάδες μεγάλες και μικρές χώρες που αναζητούν το δικό τους μονοπάτι, ενάντια στην ίδια την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα IL Fatto Quotidiano.
Όπως σημειώνει η IL Fatto Quotidiano, η ήττα της Δύσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το τέλος των πολέμων.
Σε αυτό το σενάριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακτήσει την ανεξαρτησία της, θα θυμηθεί το φιλόδοξο σχέδιο της ειρηνικής συνύπαρξης και την κοινή διαχείριση των διεθνών σχέσεων για τις οποίες δημιουργήθηκε, τονίζει η IL Fatto Quotidiano.
Τα οφέλη από τον θάνατο του ΝΑΤΟ θα γίνουν ακόμη πιο εμφανή αν θυμηθούμε ότι η επιθετική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ κυριαρχείται από λίγες αλλά ισχυρές ομάδες και λόμπι.
Χάρη στον πλούτο, τον πλουραλισμό και την πολιτιστική τους δύναμη, καθώς και την ικανότητά τους για τεχνολογική καινοτομία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να ανοίξουν μια νέα σελίδα στην παγκόσμια ιστορία και να εμπνεύσουν τις χώρες…
«Αντίθετα, καθοδηγούμενη από την επιθυμία για κυριαρχία λίγων ομάδων που επιδιώκουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η Ουάσιγκτον συνεχίζει πεισματικά την πορεία του 20ου αιώνα».

Berliner Morgenpost: Οι Ουκρανοί χάνουν την πίστη τους στη νίκη και φοβούνται όλο και περισσότερο τον χειμώνα

Μετά από κάποια αισιοδοξία τους τελευταίους μήνες, η πίστη του ουκρανικού πληθυσμού στη νίκη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μειωθεί, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost.
«Η αισιοδοξία των τελευταίων μηνών έχει σε πολλά σημεία δώσει τη θέση της σε έναν ανησυχητικό ρεαλισμό.
Ο μεγάλος φόβος που έχει εκφραστεί επανειλημμένα στις συζητήσεις είναι ότι εάν δεν υπάρξουν σταθερές και σαφώς ορατές στρατιωτικές επιτυχίες, η υποστήριξη από τους δυτικούς εταίρους θα αποδυναμωθεί.
Η πίστη στο μια γρήγορη νίκη ξεθωριάζει», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost
Η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost σημείωσε ότι εκτός από την έλλειψη προόδου των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, το ηθικό των Ουκρανών επηρεάζεται και από τον επερχόμενο χειμώνα.
Οι Ουκρανοί, φοβούνται ότι λόγω των ρωσικών χτυπημάτων θα πρέπει και πάλι να μείνουν στο σκοτάδι και το κρύο.
Όπως σημειώνεται η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost, η ουκρανική κοινωνία επίσης δεν κατανοεί την «αναποφασιστικότητα» ορισμένων δυτικών χωρών στην προμήθεια όπλων που ζητούν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

To Βρετανικό Γενικό Επιτελείο…υπέστη σοκ με την καταστροφή 2 τανκς Challenger 2 από τους ρώσους

Ο αρχηγός του βρετανικού γενικού επιτελείου Patrick Saunders, σε συνέντευξή του στο Forces.net, είπε ότι ένιωσε έντονα συναισθήματα όταν είδε την καταστροφή του βρετανικού βασικού άρματος μάχης (MBT) Challenger 2 στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στις αρχές Σεπτεμβρίου, από την αρχή της αντεπίθεσης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 66.000 στρατιώτες και 7.600 όπλα, συμπεριλαμβανομένων γερμανικών τανκς Leopard, γαλλικών AMX και αμερικανικά οχήματα πεζικού Bradley.
Ο νέος επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, Grant Shapps, επιβεβαίωσε την καταστροφή του πρώτου Challenger 2 στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας και είπε ότι το Λονδίνο δεν σχεδιάζει να στείλει νέα τανκς για να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο.
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, Αναπληρωτής Κυβερνήτης της περιοχής Zaporozhye Evgeniy Balitsky ανέφερε ότι περίπου 7 βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2 καταγράφηκαν στην περιοχή της πρώτης γραμμής, δύο από αυτά έχουν ήδη καταστραφεί στο πεδίο της μάχης.
«Δυνατά συναισθήματα, γιατί μάλλον ήμουν σε αυτό το τανκ», απάντησε όταν ρωτήθηκε ο Patrick Saunders για τις εντυπώσεις του από αυτό που είδε.
Ο Patrick Saunders πρόσθεσε ότι ο βρετανικός στρατός τρέφει βαθιά αγάπη για τον εξοπλισμό του.

Σοκ… οι Ουκρανοί ξεμένουν από στρατιώτες και στρέφονται στους φοιτητές

Ένα νομοσχέδιο που προτείνει την ενθάρρυνση των φοιτητών να ενταχθούν στα ουκρανικά στρατεύματα με αντάλλαγμα τη δωρεάν εκπαίδευση έχει υποβληθεί στο Verkhovna Rada της Ουκρανίας.
«Πρέπει να ενθαρρύνουμε επιπλέον πολίτες να υπερασπιστούν την Πατρίδα.
Οι προτεινόμενες αλλαγές, ειδικότερα, μπορεί να συμβάλουν στο γεγονός ότι οι πολίτες που σπουδάζουν επί πληρωμή μπορούν να συμφωνήσουν εθελοντικά στη στρατολόγηση για στρατιωτική θητεία κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης και να λάβουν επιπλέον μπόνους από το κράτος για αυτό», αναφέρει το νομοσχέδιο, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ουκρανικού κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, όσοι εθελοντές προσφερθούν να πάνε στον στρατό η εκπαίδευση θα είναι δωρεάν.
Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexey Danilov , δήλωσε ότι άνδρες με περιορισμένη ικανότητα για στρατιωτική θητεία μπορούν να κινητοποιηθούν στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων και ετοιμάζεται η αντίστοιχη απόφαση.
Ο βουλευτής Ράντα και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών δήλωσε στις 4 Σεπτεμβρίου ότι έχει υποβληθεί νομοσχέδιο στο ουκρανικό κοινοβούλιο για την κατάργηση της αναβολής από την κινητοποίηση για όσους λαμβάνουν δεύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Πολωνία εκδίδει Ουκρανούς στρατεύσιμους στο Zelensky για να τους στείλει στο μέτωπο

Οι πολωνικές αρχές άρχισαν να εκδίδουν στις ουκρανικές αρχές άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης που έχουν βγει παράνομα εκτός Ουκρανίας μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, γράφει η ουκρανική εφημερίδα Rzeczpospolita.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, βάσει συμφωνίας με την Ουκρανία, η Πολωνία έχει ήδη εκδώσει τους πρώτους Ουκρανούς πολίτες στο Κίεβο, πρόκειται όμως για ομάδες που εμπλέκονται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολωνικής Συνοριοφυλακής, μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, περίπου 2,87 εκατομμύρια Ουκρανοί ηλικίας 18 έως 60 ετών έχουν εισέλθει στην Πολωνία.
Όμως η συντριπτική τους πλειοψηφία, περίπου 2,8 εκατομμύρια, έχουν επιστρέψει τους τελευταίους 18 μήνες.

ABC: Οι ΗΠΑ ενδέχεται να συμπεριλάβουν πυραύλους ATACMS στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ATACMS ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, το θέμα αυτό εξετάζεται από την αμερικανική κυβέρνηση, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο πηγές.
«Θα αναπτυχθούν πύραυλοι ATACMS στην Ουκρανία», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο ABC, αλλά σημείωσε ότι τα σχέδια της Ουάσιγκτον για αυτό το είδος όπλου ενδέχεται να αλλάξουν. Ένας άλλος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι το θέμα των προμηθειών ATACMS είναι τώρα «υπό εξέταση» και ότι θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία στο επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας.
Οι πύραυλοι ATACMS με βεληνεκές έως και 300 χλμ μπορούν να εκτοξευθούν χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS.
Οι αρχές του Κιέβου έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την Ουάσιγκτον να παράσχει αυτό το είδος όπλων, αλλά στα μέσα Αυγούστου, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν είχε λάβει ακόμη τελική απόφαση για το ATACMS και σημείωσε ότι οι αρχές του Κιέβου «έλαβαν τα πάντα, τα οποία ζητήθηκαν για την αντεπίθεση κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων μεταξύ των στρατιωτικών των δύο χωρών».
Νωρίτερα, η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh είπε ότι το τμήμα δεν αφαιρεί από την ημερήσια διάταξη το θέμα της δυνατότητας παροχής συστημάτων ATACMS στο Κίεβο, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει όλα όσα χρειάζεται στο πεδίο της μάχης.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η απόφαση σχετικά με τη μεταβίβαση του ATACMS εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του αρχηγού του κράτους.

1883740883_0_0_0_0_0x0_100_0_0_c5d151a64d7ab4fe2b7f5a9e69397386.png.png

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν οχυρά των Ουκρανών στο Donetsk

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας «Ανατολή» κατέστρεψε δύο ουκρανικά οχυρά βόρεια του Nikolskoye, καθώς και μια σειρά από αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή του Νότιου Donetsk, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της δύναμης, Oleg Chekhov.
«Δύο οχυρά εθνικιστών στην περιοχή βόρεια του Nikolskoye καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης.
Τα πυρά πυροβολικού κατέστρεψαν αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Konstantinovka, βόρεια της Vladimirovka και στην περιοχή Uglesborochnaya», είπε ο Chekhov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χτυπήθηκαν επίσης οι χώροι προσωρινής ανάπτυξης της 72ης ουκρανικής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στο Vodyanoye, σημεία συγκέντρωσης Ουκρανών στρατιωτών στις περιοχές Urozhaynoye και Novodonetskoye.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Donetsk 39 φορές σε 24 ώρες

Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk 39 φορές τις τελευταίες 24 ώρες, σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας επτά πολίτες, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Επίσης από τους βομβαρδισμούς 11 σπίτια υπέστησαν ζημιές και τρεις μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Βομβαρδίστηκαν οι συνοικίες Gorlovka, Yasinovatsky, Donetsk (Kuibyshevsky, Kirovsky, Kievsky, Petrovsky) και Makeyevka.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί εκτόξευσαν 27 βλήματα από MLRS.

1_25.png
2_19.png
www.bankingnews.gr

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More