ΠΑΦΟΣ: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία [ΒΙΝΤΕΟ]

Sharing is caring!

Σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγειά από την υπερχείλιση των συστημάτων αποχέτευσης συγκροτήματος στην Τρεμιθούσα.

Στο συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκεται στα όρια των κοινοτήτων Τρεμιθούσα και Έμπα φιλοξενείται μεγάλος αριθμός μεταναστών. Ο κοινοτάρχης Τρεμιθουσας Χριστοφής Πέτρου κατήγγειλε ότι ενώ έγινε επιτόπου επίσκεψη με λειτουργούς των υγειονομικών υπηρεσιών όπου και διαπιστώθηκε η διαρροή λυμάτων σε παρακείμενο αργάκι κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ακόμη ληφθεί.   

Σημειώνεται ότι η κοινότητα Τρεμιθούσας, στα όρια της οποίας βρίσκεται το συγκρότημα, δε βρίσκεται στα όρια του συμβουλίου αποχετεύσεων Πάφου. Ο κοινοτάρχης Χριστοφής Πέτρου κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης του υπόγειου υδροφορεα αλλά και γενικότερα κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή.

Ο ίδιος έχει αποστείλει, ανέφερε, επιστολές προς το υπουργείο εσωτερικών και την επαρχιακή διοίκηση για τη γενικότερη κατάσταση που δημιουργείται λόγω της εγκατάστασης στο συγκεκριμένο συγκρότημα μεγάλου αριθμού μεταναστών που προκαλούν, όπως είπε, διάφορα προβλήματα στην κοινότητα. 

 

Πηγή: PafosLive

Related posts