Οικολόγοι για Μαρί: τα μνημόσυνα δεν αποτελούν συγχωροχάρτι για κανένα

Sharing is caring!

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων για τη συμπλήρωση των 11 χρόνων από τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Το Κίνημα Οικολόγων τονίζει ότι τα μνημόσυνα, οι εκδηλώσεις τιμής και η ημέρα μνήμης δεν αποτελούν συγχωροχάρτι για κανένα από τους υπαίτιους.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Τα μνημόσυνα, οι εκδηλώσεις τιμής και η ημέρα μνήμης δεν αποτελούν συγχωροχάρτι για κανένα από τους υπαίτιους. Η ατιμωρησία που επικράτησε και επικρατεί ακόμα ωσάν να μην υπάρχουν ευθύνες, δικαιολογούν τις φωνές των μανάδων, συζύγων, παιδιών, συγγενών και φίλων που απαιτούν ακόμη δικαίωση για τον άδικο χαμό των δικών τους ανθρώπων. Η εξεταστική επιτροπή Πολυβίου τότε, εντόπισε ακόμη και τα βαθύτερα αίτια της καταστροφής, αλλά αυτά δεν εξετάστηκαν ποτέ και όπως σε κάθε παρόμοια περίπτωση κλείστηκε και αυτό το πόρισμα στα συρτάρια του προεδρικού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους οικείους των θυμάτων της έκρηξης του Μαρί. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σταματήσουμε να θυμόμαστε την καταστροφή, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ζητούμε στήριξη των συγγενών των θυμάτων. Και κυρίως δεν θα σταματήσουμε ποτέ να απαιτούμε να αλλάξουν τα κακώς έχοντα σε αυτόν τον τόπο.

Πηγή: Sigmalive

Related posts