Του επιβλήθηκε πρόστιμο

Ο επικεφαλής του κόμματος Κόκκινο (Rødt) της νορβηγικής αριστεράς Μπίορναρ Μοξνέ παραιτήθηκε από την ηγεσία αφού συνελήφθη να κλέβει ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου σε κατάστημα duty-free του αεροδρομίου του Όσλο.

«Έκανα ένα σοβαρό λάθος και χειροτέρεψα την κατάσταση με τον τρόπο που το διαχειρίστηκα στην συνέχεια», έγραψε στο Facebook ο Μπίορναρ Μοξνέ. «Λυπάμαι πραγματικά και ζητώ συγγνώμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζάκυνθος: Συνελήφθη ο 75χρονος που μαχαίρωσε Βρετανό επειδή του έκανε… κακή κριτική

Στις 30 Ιουνίου, πρόστιμο ύψους 3.000 κορωνών (250 ευρώ) επιβλήθηκε στον επικεφαλής του Κόκκινου διότι πήρε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου γνωστής εταιρείας, αξίας 1.199 κορωνών (περί τα 100 ευρώ) από κατάστημα του αεροδρομίου δύο εβδομάδες πριν χωρίς να τα πληρώσει.

 

Ο 41χρονος πολιτικός έκανε αρχικά λόγο για απερισκεψία, αλλά άλλαξε πολλές φορές την εκδοχή του για τα γεγονότα, ενώ πλήθαιναν οι αποκαλύψεις για την κλοπή που καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης, αποκαλύψεις που αποδυνάμωσαν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο απλώς είχε ξεχάσει να πληρώσει.

 

Ο Μπίορναρ Μοξνέ, που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, εγκαταλείπει έπειτα από 11 χρόνια την ηγεσία του Κόκκινου, αφού συνέβαλε στην ενίσχυσή του και την είσοδό του στο νορβηγικό κοινοβούλιο με επτά έδρες στις εκλογές του 2021.

Δείτε τη στιγμή της κλοπής:

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ