Μετά τις δηλώσεις για επέμβαση στην Κύπρο του Τούρκου προέδρου ο Ν.Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στην Άγκυρα!

Sharing is caring!

 Μετά τις δηλώσεις για επέμβαση στην Κύπρο του Τούρκου προέδρου ο Ν.Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στην Άγκυρα!

Μετά τις δηλώσεις για επέμβαση στην Κύπρο του Τούρκου προέδρου ο Ν.Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στην Άγκυρα!

«Διάλογος» μέχρι τελικής πτώσης για την Ελλάδα «μαστίγιο» από την Τουρκία

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αύριο στην Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan.

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας».

Όλα αυτά μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις «ράπισμα» του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν  περί «επέμβασης στην Κύπρο» και γεωτρήσεων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας,  ο Ν.Δένδιας θα πάει στο «παλάτι» για να κάνει δηλώσεις αργότερα  για «διάλογο» και «διαύλους» που προς Θεού, πρέπει να μείνουν ανοικτοί.

Και φυσικά ούτε μια δήλωση αποδοκιμασίας ή έστω απαρέσκειας από το ΥΠΕΞ στις δηλώσεις θρασύτητας του Ερντογάν.

Πρόκειται για παράδοση της άνευ όρων της ελληνικής διπλωματίας στον τουρκικό επεκτατισμό επισημοποιώντας ταυτόχρονα  τις τουρκικές διεκδικήσεις. .

Και όχι μόνο αυτό. Ο υπουργός Εξωτερικών έρχεται ανακόλουθος με δικές του δηλώσεις για τις προϋποθέσεις που είχε -υποτίθεται- θέσει για να πάει στην Τουρκία:

«Εάν η Τουρκία κρατήσει μια καλή συμπεριφορά θα πάω στην Άγκυρα και ελπίζω ότι και εκεί θα υπάρξει μια επανέναρξη συνεννόησης», είχε πει ο  υπουργός Εξωτερικών στις 9 Απριλίου.

«Δεν έχω υπεραισιοδοξία, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μία δυνατότητα να μιλάμε, μέσα στα πλαίσια της λογικής και του δικαίου βεβαίως. Γιατί αν είναι να μιλάμε στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας, δεν χρειάζεται να μιλάμε».

Οι σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας άραγε;

Είναι καλοπροαίρετες;

΄Η ο Ν.Δένδιας και η κυβέρνηση φυσικά θεωρούν ότι ο Ερντογάν δεν εννοούσε αυτά που είπε σήμερα, ή απλώς έλεγε συνειδητά  ψέματα, στις 9 Απριλίου, όταν  είναι σχεδόν σίγουρο ότι από τότε κανονιζόταν η συνάντηση του με τον Ερντογάν και υποτίθεται ότι  έθετε «προϋποθέσεις».

Πάνω από όλα όμως, φαίνεται ότι και επαληθεύεται ο θεωρητικός της εξωτερικής πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος είχε σημειώσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κρυφή ατζέντα στα ελληνο-τουρκικά, διεξάγοντας μυστική διπλωματία.

Η συνάντηση αυτή και η προεργασία της είναι η απόδειξη αυτού.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

 

Related posts