Με φρεγάτες FREMM απαντά η Γαλλία στις προκλήσεις του τουρκικού Ναυτικού στην κεντρική Μεσόγειο

Sharing is caring!

Με φρεγάτες FREMM απαντά η Γαλλία στις προκλήσεις του τουρκικού Ναυτικού στην κεντρική Μεσόγειο

Με φρεγάτες FREMM απαντά η Γαλλία στις προκλήσεις του τουρκικού Ναυτικού στην κεντρική Μεσόγειο

Ενισχύει τις δυνάμεις της η Γαλλία στην κεντρική Μεσόγειο μετά τις τουρκικές ενέργειες εγκλωβισμού γαλλικού σκάφους από τουρκικές φρεγάτες.

Όπως ανέφερε το AFP γαλλική φρεγάτα επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο σε τουρκικό φορτηγό πλοίο αλλά οι τουρκικές φρεγάτες αντέδρασαν πραγματοποιώντας εγκλωβισμό με τα ραντάρ τους.

Το ή τα γαλλικά πλοία αποχώρησαν από την περιοχή φοβούμενα ότι τα τουρκικά πλοία θα εξαπέλυαν πυραύλους.

EHA News@eha_news

BREAKING: Turkish frigates carried out radar targeting three times on French warships after the French sailors intended to search a Turkish cargo ship in the Mediterranean

French warship reportedly withdrew thinking that the Turkish navy was about to launch missile on them

Τώρα η Γαλλία επιστρατεύει τις φρεγάτες FREMM ενισχύοντας τη δύναμή της.

Όπως αναφέρεται το γαλλικό Ναυτικό κατευθύνει στην περιοχή επιχειρήσεων της αποστολής «IRINI” μια φρεγάτα FREMM, μια φρεγάτα La Fayette καθώς και ένα αεροσκάφος Atlantique 2.

Το τελευταίο θα επιχειρεί από τη βάση της Αεροπορίας της Κύπρου «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα  αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε την Τουρκία  για την παρενόχληση του γαλλικού πολεμικού πλοίου ανοικτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με το Reuters, ο αξιωματούχος κατηγόρησε το τουρκικό Ναυτικό για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής αποστολής.

Από την άλλη πλευρά, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος διέψευσε τα λεγόμενα του Γάλλου αξιωματούχου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί». Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ πρόκειται να έχουν τηλεδιάσκεψη μέσα στην εβδομάδα, εν μέσω έντασης Παρισιού – Άγκυρας.

Παράλληλα, ο Γάλλος αξιωματούχος είπε ότι είναι η ώρα για το ΝΑΤΟ να έχει μία έντιμη συζήτηση με την Τουρκία, όχι μόνο σχετικά με τη Λιβύη αλλά και με άλλα θέματα όπως είναι η αγορά των S 400 και το μπλόκο στα σχέδια του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

«Έχουμε συναντήσει περίπλοκες στιγμές στη Συμμαχία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε στρουθοκάμηλοι και να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει «τουρκικό πρόβλημα στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το λύσουμε», συμπλήρωσε.

In addition to a FREMM multipurpose frigate & a La Fayette-class frigate which are on their ways to that part of , will deploy Atlantique 2 maritime patrol aircraft to Andreas Papandreou Air Base in ,

Archive image by French Navy

ΠΗΓΗ: pronews.gr

 

Related posts