Με 61,6% του κόσμου εμβολιασμένο το Ισραήλ επαναφέρει το «πράσινο πάσο»: Δεν υπάρχει σωτηρία ή κάποιοι δεν λένε αλήθεια;

Sharing is caring!

Με 61,6% του κόσμου εμβολιασμένο το Ισραήλ επαναφέρει το «πράσινο πάσο»: Δεν υπάρχει σωτηρία ή κάποιοι δεν λένε αλήθεια;

Με 61,6% του κόσμου εμβολιασμένο το Ισραήλ επαναφέρει το «πράσινο πάσο»: Δεν υπάρχει σωτηρία ή κάποιοι δεν λένε αλήθεια;

Στην επαναφορά περιορισμών προχωρά το Ισραήλ μετά την ευρεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, που συνοδεύτηκε από αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με ακόμα ένα μέτρο να λαμβάνεται αυτό της επαναφοράς του “πράσινου πάσου” σε μια κίνηση της κυβέρνησης να πει ότι κάνει ότι μπορεί.

AD

Τελικά ο κορωνοϊός είναι “ανίκητος” ή κάποιοι δεν μας λένε την αλήθεια; Ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 έχει ξεπεράσει τα 5,75 εκατομμύρια, δηλαδή το 61,6% του πληθυσμού, αλλά παρ’όλα αυτά δεν μπορούν να σταματήσουν την διάδοση του ιού αποδεικνύοντας ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό!

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι από τις πλέον εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο, η ινδική μετάλλαξη εξαπλώνεται παντού στη χώρα και με τους Ισραηλινούς να ομολογούν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ουσιαστικά ανίκανο να την αναχαιτίσει σε ποσοστό τέτοιο που να θεωρείται «αποτελεσματικό» στο κτίσιμο ανοσίας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει την είσοδο σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και τις συναγωγές μόνον σε όσους έχουν ανοσία στον κορωνοϊό (εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες) ή διαγνώστηκαν πρόσφατα αρνητικοί.

Το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στη χαλάρωση των περισσότερων μέτρων, μετά και την ταχύτατη εμβολιαστική εκστρατεία αλλά τελικά το εμβόλιο της pfizer δεν απέδωσε όσο ήλπιζαν ή κάποιοι διέδιδαν.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, αποκάλυψε πως «το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αποδεικνύεται τελικά ασθενέστερο έναντι της ινδικής μετάλλαξης προσθέτοντας ότι παρέχει σημαντικά λιγότερη προστασία από ότι ήλπιζαν αρχικά οι υγειονομικές αρχές».

AD

Η χαλάρωση των περιορισμών συμπεριλάμβανε την άρση του προγράμματος του «πράσινου πάσου», που επέτρεπε μονάχα σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19 να εισέρχονται σε κάποιους δημόσιους χώρους.

Όμως, ορισμένα μέτρα έχουν ήδη επανέλθει, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, έχουν γίνει πιο αυστηροί οι όροι εισόδου των ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Το «πράσινο πάσο» επανέρχεται στις 29 Ιουλίου

Σε μια περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε πως το πρόγραμμα «πράσινο πάσο» θα επανέλθει σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου, εν αναμονή της κυβερνητικής έγκρισής του.

«Το πράσινο πάσο» θα εφαρμόζεται σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια και αίθουσες συνεστιάσεων, συνέδρια, τουριστικά αξιοθέατα και χώρους λατρείας», επισημαίνει το γραφείο του Μπένετ, σε μια ανακοίνωση, έπειτα από μια συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου του κορvνοϊού», που είναι επιφορτισμένο με τη μάχη κατά της covid-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η είσοδος σε εκδηλώσεις με πάνω από 100 συμμετέχοντες θα επιτρέπεται μονάχα για «τους εμβολιασμένους, όσους έχουν αναρρώσει και όσους διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ, οι οποίοι είναι 12 ετών και άνω».

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Related posts