«Μαζί τα κλέβαμε»

Sharing is caring!

ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

27/01/2021

«Μαζί τα κλέβαμε»

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον. Οι αποκαλύψεις ενώπιον της διερευνητικής επιτροπής για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων μας αφήνουν άφωνους. Δε σηκώνει πλέον καμιά αμφιβολία πως έχουμε να κάνουμε με μια αδίστακτη συμμορία που λυμαίνεται την Κύπρο και που σκοπεύει να μην αφήσει τίποτα όρθιο.

Απροκάλυπτα προσπαθούν να εντείνουν την εκμετάλλευση του λαού. Απομυζούν από τις σάρκες της Κύπρου ό,τι έχει απομείνει, σε συνέχεια των σκανδάλων που ταρακούνησαν την Κύπρο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Οι ένοχοι, είτε πολιτικοί είτε εκκλησιαστικοί παράγοντες, ως να μη συμβαίνει τίποτε συνεχίζουν το μακάβριο τους έργο. Ο λόγος είναι η ατιμωρησία που έχει αποθρασύνει τον κάθε απατεώνα και τον ωθεί να ολοκληρώσει το εγκληματικό του έργο. Μοναδική τους έγνοια να μαζέψουν περισσότερα εκατομμύρια τα οποία θα στείλουν σε φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό.

Ο λαός παρακολουθεί αμήχανος από τον καναπέ και ναρκωμένος αδυνατεί να αντιδράσει. Μπορεί να του αδειάζουν την τσέπη, μπορεί να τον ξεσπιτώνουν, όμως ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με ένα λαό «φαινόμενο». Ένα λαό που δεν αντιδρά, ό,τι και αν υποστεί. Περιμένει ίσως το Θεό να κάνει το θαύμα του τη στιγμή που και οι επί γης εκπρόσωποι του μετέχουν στο φαγοπότι που στήθηκε. Ομολογία άλλωστε στο πιο ψηλό εκκλησιαστικό επίπεδο, ότι «όλοι κλέβουν».

Αυτοί που ετάχθησαν να σώσουν το μαρτυρικό νησί από τα νύχια του βάρβαρου εισβολέα, μετατράπηκαν οι ίδιοι σε εφιάλτη του λαού που τους ανέβασε στα σαλόνια της εξουσίας. Δεν αρκεί η φτωχοποίηση όπου έσυραν το λαό, τον κοροϊδεύουν και από πάνω. Με διαγγέλματα προσπαθούν να τον πείσουν για τα δήθεν μέτρα που θα λάβουν για να πατάξουν τη διαφθορά. Προπέτασμα καπνού για απόκρυψη των άνομων ενεργειών τους για οριστική διάλυση του κυπριακού κράτους.

Άμοιροι ευθυνών δεν είναι και τα πολιτικά κόμματα, εν γένει η βουλή. Η κάθε λογής εξουσία συμπεριφέρεται ανάλογα με το είδος της αντιπολίτευσης που έχει μπροστά της. Τί άλλο πρέπει να συμβεί για λήψη μέτρων που απορρέουν μέσα από το σύνταγμα;

Με εκτίμηση

Μιχάλης Χατζημιτσής
Προεδρος Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου.

Related posts