Μαθήτρια τα χώνει σε Ερντογάν: «Αγοράζω τοστ 18 λίρες-Λες Πρόεδρος και…» (vid)

Sharing is caring!

Να, τι λένε μπροστά στην κάμερα τα αγανακτισμένα νιάτα…

– Η οικονομία είναι πολύ κακή. Αγοράζουμε 1 τοστ 18 λίρες. Παίρνω 20 λίρες την ημέρα. 5 λίρες κάνει το νερό, αγοράζω και 1 τοστ και τα λεφτά μου πάνε, τελείωσαν. Είναι τόσο ακριβά τα πάντα, ακόμα και η καντίνα, πουλάει 1 τοστ 18 λίρες. Στο παλιό μας σχολείο…

– Γιατί η οικονομία είναι σε αυτό το χάλι;

– Αδερφέ, λες “ο πρόεδρος”, και το βράδυ έρχεται η αστυνομία σπίτι σου, λες ΑΚΡ…

– Ακόμα κι αν πέσει το δολάριο, η οικονομία δεν θα βελτιωθεί τελικά.

– Ποιος θα τη βελτιώσει; Ποιος;

– Η οικονομία θα βελτιωθεί με κάποιο τρόπο…

– Αδελφέ, ας μην δώσουμε όνομα. Δεν θα δώσω όνομα.

– Γιατί δεν δίνεις όνομα; Φοβόμαστε;

– Αδελφέ, αν πούμε ‘πρόεδρος’, θα έρθει η αστυνομία στο σπίτι, αν πούμε AKP… Δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε.

 

 

Συνελήφθη ο φούρναρης που είπε ότι το ψωμί είναι το φαγητό των ηλίθιων κοινωνιών

Αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε εναντίον του Τζιχάν Κολιβάρ, ​​του Προέδρου της Ένωσης Παρασκευαστών Ψωμιού, με την κατηγορία του «δημόσιου εξευτελισμού του τουρκικού έθνους». Χθες προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο και τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία αυτή τη φορά της «προσβολής του Τούρκου προέδρου».

Είχε προκληθεί σάλος την Τρίτη στην Τουρκία από τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Παρασκευαστών Ψωμιού, Τζιχάν Κολιβάρ, καθώς ισχυρίστηκε ότι το ψωμί είναι η βασική τροφή των ηλίθιων κοινωνιών.

Μιλώντας στο HaberTürk TV, ο Κολιβάρ προειδοποίησε ότι το ψωμί στην Κωνσταντινούπολη θα αυξηθεί στις 7,5 λίρες (σήμερα είναι γύρω στις 3.50-4 λίρες) και τα έβαλε με την κυβέρνηση.

«Εσείς θεωρείτε το ψωμί ως βασικό φαγητό, εγώ όχι. Το ψωμί είναι η βασική τροφή των ηλίθιων κοινωνιών. Μιλάω επιστημονικά. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι 210 κιλά στην Τουρκία, στη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ιαπωνία είναι 50 κιλά. Η δική μας κοινωνία μπουκώνεται με ψωμί και για αυτό το λόγο έχει τέτοιους πολιτικούς στο κεφάλι της εδώ και 20 χρόνια», είχε δηλώσει.

Ο Κερέμ Κολιβάρ, ​​ο γιος του συλληφθέντος προέδρου της Ένωσης Παρασκευαστών Ψωμιού, Τζιχάν Κολιβάρ, ​​έκανε δήλωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη μετά τη σύλληψη του πατέρα του, λέγοντας δηκτικά:

«Δεν χρειάζεται αυτό το κτίριο ή το δικαστικό μέγαρο. Μας τιμωρήσατε τόσο πολύ το καλοκαίρι ήδη (σ.σ. λόγω της υπέρογκης αύξησης του αλευριού). Κανείς να μην κουράζεται», είπε, προσθέτοντας ότι «γελάμε όλοι με αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κανείς δεν κλαίει, όλοι γελούν τώρα».

Related posts