Μαρίνα Γλυκή Χατζημανώλη – Marina Glykis Hadjimanolis

Sharing is caring!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "κανένας μαθητής χωρίς υπολογιστή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΥΝΑΓ Μαρίνα Γλυκή ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ 12 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΣΥ ΛΕΜΕΣΟΥ"
Κανένας μαθητής χωρίς υπολογιστή.
Ήρθε η στιγμή να μπει ένα τέλος στο ψηφιακό χάσμα, σε ό’τι αφορά την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση. Θα πρέπει πλέον όλοι οι μαθητές να ωφελούνται από τις νέες τεχνολογίες και η πολιτεία να δράσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν είναι ώρα οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες να μπαίνουν εμπόδιο στη μάθηση. Τώρα είναι η στιγμή που κάθε μαθητής πρέπει να έχει την ευχέρεια να αποκτήσει τον δικό του υπολογιστή αλλά και να του παρέχεται απεριόριστη σύνδεση με το διαδίκτυο ώστε με ίσους όρους να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σχολείου.
Εφόσον η ηλεκτρονική εκπαίδευση μπήκε αναγκαστικά στη ζωή μας, είναι η ευκαιρία να καλύψουμε το κενό ώστε κανένα παιδί να μην βιώσει την πίκρα της απόρριψης και του αποκλεισμού. Ίσως είναι η στιγμή να αναλογιστούμε και τα οφέλη που θα είχε η ψηφιοποίηση του μεγαλύτερου όγκου της διδασκαλίας. Να μην υπάρχουν πλέον βαριές σχολικές τσάντες, να εξαλειφθεί η ανάγκη για αγορά μεγάλης μερίδας σχολικών ειδών όπως και να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες σε χαρτί προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον.

Related posts