Οδηγίες για διερεύνηση του συμβάντος, που κατήγγειλε η ηθοποιός Νιόβη Χαραλάμπους, έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Η Νιόβη Χαραλάμπους, μέσω ανάρτησης της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατήγγειλε απαξιωτική αντιμετώπιση από λειτουργό της Επαρχιακής Διοίκησης απέναντι στη μητέρα της, η οποία είναι κλινήρης.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Λυπάμαι πραγματικά για αυτόν τον τόπο… Χρειάστηκε να μιλήσω με την Επαρχιακή Διοίκηση για να ανανεώσω τις ταυτότητες των ηλικιωμένων πια γονιών μου. Μεγάλη απροθυμία, γραφειοκρατία, πολλά νεύρα. Είμαι μόνη σε αυτό το νησί που οι γονείς της είναι ανήμποροι να πάνε αυτοπροσώπως και να κάνουν τη δουλειά τους; Αναρωτιέμαι.

(Δεν είναι δυνατόν, ούτε είναι ανθρώπινο, να μιλάει τόσο απαξιωτικά κάποιος υπεύθυνος και να μου λέει “Ε αφού είναι κλινήρης η μάμμα σου τι θέλεις την ταυτότητα;”).!!!!

Δεν θέλω τον οίκτο του Επάρχου, των λειτουργών, δεν θέλω… Θέλω να κάνω την δουλειά μου. Γιατί να μην μπορώ; Δεν θέλω να πω τώρα λεπτομέρειες για την κατάσταση των γονιών μου, θέλω μόνο να εξυπηρετηθούν δύο πολίτες της Κύπρου που δεν μπορούν να πάνε προσωπικά σε ένα γραφείο της δημόσιας υπηρεσίας. Γίνεται; Δεν γίνεται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους.

Στην ευρωπαϊκή μας Κυπρο».

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση, άμεσος ήταν ο σχολιασμός του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος έγραψε ότι «υπάρχει υπηρεσία στα Επαρχιακά που επισκέπτεται κλινήρεις ηλικιωμένους ή/και παιδιά στο νοσοκομείο. Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση/απάντηση από λειτουργό απαράδεχτη και έδωσα απο χθες οδηγίες για διερεύνηση».