Κύπρος: Η πριγκίπισσα Άννα συναντήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη – Χάρισε στον Πρόεδρο ένα πορτραίτο της

Sharing is caring!

 

Είναι γεγονός πως η πριγκίπισσα Άννα του Ηνωμένου Βασιλείου, η κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, βρίσκεται στην  Κύπρο. Σήμερα (11.01.2023), με σκοπό να επιθεωρήσει το απόσπασμα της Βρετανίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Την πριγκίπισσα Άννα υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ακολούθησε η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο γραφείο του.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχώρησε σε ενημέρωση για την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Κλιματικής Αλλαγής και των τραγικών επιπτώσεων της, καθώς και η ενεργειακή κρίση που δημιουργείται συνεπεία της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δώρισε στην Πριγκίπισσα του ΗΒ ένα ασημένιο αντίγραφο κύλικα του 4ου αιώνα π.Χ, καθώς και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες Κυπρίων βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ από την πλευρά της η Πριγκίπισσα Άννα χάρισε στον Πρόεδρο ένα πορτραίτο της.

Δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση:

 

 

Πηγή : newsit.gr

Related posts